Višak KILOGRAMA i LOŠ ZADAH su najmanji problem: Evo šta se dešava ukoliko PRESKAČETE DORUČAK

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 08:59

Višak KILOGRAMA i LOŠ ZADAH su najmanji problem: Evo šta se dešava ukoliko PRESKAČETE DORUČAK

Mnogi smatraju i da je najvažniji obrok u toku dana!

Mnogo puta ste čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana. Evo kako doručak može da utiče na fizički izgled ali i zdravlje, odnosno preskakanje doručka koje se ne preporučuje, jer obezbeđuje energiju i podstiče metabolizam i varenje na samom početku dana.

Višak kilograma

Nemojte da vas zavara činjenica da ako preskočite obrok, imaćete manje kilograma. To zaista nije istina, već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vi kada doručak preskočite tokom dana, kada obedujete, vi se "natrpate" hranom i nadoknadite doručak. Uz to ti zabetonirate želudac i on sporije vari namirnice.

Depresija

Loše raspoloženje vas može pratiti kada okasnite ili u potpunosti preskočite doručak. Tokom dana ćete biti promenljivog raspoloženja, a studija je pokazala da ako preskačete doručak vrlo lako možete upasti u depresivno raspoloženje.

Koncentracija

Preskakanje obroka u velikoj meri može doprineti vašoj efikasnosti u poslu i uopšte vašoj koncentraciji.

Izostajanje doručka može da dovede do problema sa varenjem i kiselinom, a uz to vuče i tegobe vezane za gorušicu i problem sa probavom.

Vrtoglavica

Ukoliko ne doručkujete može se desiti da tokom dana budete skloni vrtoglavici, glavobolji i migrenama.

Bolesti srca

Naučnici smatraju da ukoliko preskačete prvi obrok, vi zapravo dovodite svoje zdravlje u pitanje, a možete doprineti i razvoju srčanih oboljenja.

Loš zadah

Osobe koje ne doručkuju mogu imati veću verovatnoću za problem a zadahom. Mnogi toga nisu svesni, a bakterije koje doprinose lošem zadahu će se zadržati u ustima ako ništa ne pojedete.

Menstruacija

Neredovni i problematični ciklusi mogu biti povezani sa preskakanjem glavnog obroka, a osim toga možete imati i jače grčeve i bolove kada ciklus nastupi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.