Verovatno nisi znala: Kašika je idealna za negu kože, 7 ZANIMLJIVIH I KORISNIH NAČINA da je iskoristiš

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 13:19

Verovatno nisi znala: Kašika je idealna za negu kože, 7 ZANIMLJIVIH I KORISNIH NAČINA da je iskoristiš

Zvuči na prvi pogled smešno ali je istinito!

Ma koliko na prvi pogled zvučalo smešno, jedna kašika može da vam bude od velike pomoći, a to nema nikave veze sa hranom već sa negom kože.

Od uklanjanja podočnjaka do lakiranja noktiju, ovaj komad escajga će vam postati najbolji prijatelj.

A ovo su sami neki od korisnih načina na koje možete da koristite kašiku:

Zamrznite dve kašike i držite ih par minuta ispod očiju kako bi se rešili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podočnjaka

Ostavite dve metalne kašike u zamrzivaču preko noći, a ujutru stavite poleđine hladnih kašika ispod očiju, a što bliže unutrašnjim uglovima.

Blago pritisnite i pomerajte kašike prema spoljnim uglovima oka. Taj pokret će vam pomoći da ispraznite tečnost koja se nakupila ispod vašeg oka, dok će hladna kašika smanjiti otečenost.

Držite kašiku ispod oka kada nanosite maskaru na donje trepavice kako biste izbegli tragove koji ostaju ispod oka

Na ovaj način ostaci maskare će ostati na zadnjem delu kašike, a ne na vašoj koži. Isto možete uraditi i kada nanosite maskaru na trepavice na gornjem kapku.

Popravite slomljenu senku za oči

Ako vam se slomi senka za oči, rumenilo ili bilo koja šminka u prahu, dodajte nekoliko kapi alkohola na usitnjeni proizvod i zadnjim delom kašike pritisnite usitnjene delove. Ostavite da se osuši i koristite proizvod kao i obično.

Uvijte vaše trepavice ivicom kašike

Ako u blizini nemate uvijač za trepavice, uznite malu kašiku. Postavite zakrivljenu ivicu tačno iznad gornjih trepavica, tako što ćete nasloniti kašiku na kapak. Prstom lagano pritisnite trepavice uz ivicu i pomerajte kašiku duž trepavica. Za dramatičnije uvijanje prvo zagrejte kašiku fenom.

Smanjite veličinu modrice ili podliva

Stavite kašiku u zamrzivač, a kada se ohladi istrljajte mesto na kome imate modricu.

Stavite zadnji deo vruće kašike na bubuljicu da biste je izlečili 

Ovo je stari trik koji pomaže da bubuljica brže prođe. Zagrejte kašiku ali pazite da ne bude previše vruća i prislonite je na problematično mesto dok se kašika ne ohladi.

Sprečite da se lak za nokte nađe na koži

Uzmite plastičnu kašiku i držite vrh ispod nokta dok lakirate, kako biste sprečili da se lak nađe na koži oko nokta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.