Vegetarijanci bolji ljubavnici od mesoždera? Eksperiment koji mnogi osporavaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vegetarijanci bolji ljubavnici od "mesoždera"? Eksperiment koji mnogi osporavaju

Ishrana utiče i na ovo...

Da li su muškarci koji ne jedu meso bolji ljubavnici od onih koji preferiraju drugačiji način ishrane?

Na ovo pitanje pokušao je da odgovori američki urolog dr Aron Špic, kroz eksperiment u kome su učestvovali sportisti (košarkaš, bejzbol igrač i trkač sa preponama).

Prve večeri su jeli buritose (meksički specijalitet) sa mesom, a sledećeg dana to isto ali bez mesa, sa sojom i graškom. Sportisti su tokom noći nosili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalni uređaj, a doktor je posmatrao aktivnost njihovih tela dok spavaju.

Posle bezmesnih obroka seksualno uzbuđenje muškaraca je trajalo tri do četiri puta duže nego kada su jeli meso. Doktor Špic smatra da će jači pol brže izgubiti muškost, budući da više od žena jede meso.

Ali stručnjaci su saglasni u tome da ne treba donositi prerane zaključke. Indijski ginekolog Raj Matur smatra da se iz ovog eksperimenta ne može izvući nikakva klinička pouka, niti savetovati muškarcima da ne jedu meso, jer nije reč o naučnom istraživanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.