Večita dilema u gostima: IZUTI CIPELE ILI NE? Evo da li je NEIZUVANJE OPASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2020, 17:23

Večita dilema u gostima: IZUTI CIPELE ILI NE? Evo da li je NEIZUVANJE OPASNO

U doba korone ovo pitanje postaje sve glasnije.

U mnogim srpskim domovima važi pravilo da se gosti izuju pre nego što uđu u nečiji dom. Ali, postoje i oni koji smatraju da je izuvanje neprijatno.

Mnoge studije su pokazale da na cipelama i patikama unosimo veliki broj bakterija u kuću. Ipak, nemaju svi ljudi naviku da izuvaju cipele ispred vrata, jer ne smatraju da ove bakterije mogu posebno da naškode njihovom organizmu.

Koliko god ne želimo da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nepristojni, i da svoje goste teramo da se izuvaju, ono što se unosi u kuću na cipelama nije bezazleno. Naučna istraživanja pokazuju da bakterije koje se unesu na cipelama mogu prouzrokovati dijareju.

Štetne kakterije veoma lako mogu da se rašire po tepihu, a ako ne obavljate dubinsko čišćenje s vremena na vreme, one će nastaviti da se šire.

Tepih će upiti se parazite sa cipela, a običnim usisavanjem se nećete rešiti ovih bakterija.

Bakterija poput Ešerihije Koli najbolje ćete se rešiti ukoliko cipele budete ostavljali na samom ulazu i redovnim dubinskim čišćenjem tepiha.

Najbolja opcija je da svaki put kad uđete u kuću, odmah skinete cipele u hodniku, i obujete papuče za kuću.

Ukoliko redovno budete održavali podne površine paraziti se neće širiti lako.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.