VIŠE NIJE TABU TEMA! Zbog čega je važno da muškarci neguju svoju kožu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 14:22

VIŠE NIJE TABU TEMA! Zbog čega je važno da muškarci neguju svoju kožu?

Mlađe generacije su znatno otvorenije ka nezi, pa tako i statistike pokazuju da je u porastu prodaja muške kozmetike, a u Elegance Beauty Spa ćete naći najkvalitenije proizvode

Rešila sam da se bavim tabu-temama. Kad sam već otvorila ovu kutiju, idem hrabro dalje. A tim povodom, danas reč-dve o muškarcima i kozmetičkim tretmanima.

Nedavno mi priča drugarica:

- Draga, on se farba, meni to nije normalno. Čemu to, seda kosa na muškarcima je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << baš seksi. A i mislim da je radio nešto sa licem, nemoguće je izgledati tako sa 50. Odmah mi kreću neke loše asocijacije... Baš me zanima tvoje mišljenje.

Stanem i zamislim se - kakvo je zaista moje mišljenje o muškarcima koji se neguju više nego pojedine žene? Pri tome isključujem one koji neguju scenski imidž, želeći da skrenu pažnju na sebe, to je nešto drugo. Muškarci se najčešće sete kozmetičara kada ih uhvati kriza srednjih godina ili se zaljube u znatno mlađu ženu. Retki su još uvek oni koji shvataju da redovna nega kože treba da bude deo svakodevne higijene i da ne treba da se stide što koriste noćnu kremu ili antirid kako bi ublažili posledice godina, ali i stresa. Jer bore danas sve više nastaju i od stresa, grčenja lica, nemira, brige.

Vrlo često mi žene umemo da kažemo kako su oni povlašćeni od strane Majke Prirode i da im je u svemu lakše. Sporije stare, naravno ako vode računa o kvalitetu života, hormoni im drugačije rade, pa duže zadrže mladolik izgled. I dok se žene polomiše oko izbora farbe i nege, oni samo operu kosu, ako imaju sreće da je sačuvaju. E, ovde već možemo da se zapitamo koliko su zaista muškarci povlašćeni ili je to samo još jedan mit, zasnovan na posmatranju javnih ličnosti kojima je briga o izgledu bukvalno deo posla.

Muška koža lica je deblja, pa zato oni kasnije dobijaju bore, ali kada nastanu budu mnogo dublje i znatno se teže tretiraju nego kod žena. Ako rade teže poslove ili su izloženi promeni vremenskih faktora, koža će neminovno trpeti. I ono što je najvažnije kod muške populacije - svakodnevno traumatizovanje kože brijanjem. Najveći broj kozmetičkih preparata za negu muške kože namenjen je upravo ovoj oblasti, sredstvima za brijanje i negu kože posle brijanja.

Kada na sve te poteškoće dodamo ustaljena uverenja da je briga o izgledu ženska stvar, te da su sapun i voda sasvim dovoljni, a pravi muškarac treba da trpi cele zime ispucala usta i suve ruke, slika da je jači pol povlašćen iz korena se menja. Ne da nisu povlašćeni, nego im je u mnogo čemu i znatno teže nego ženama. Zašto se muškarci teže otvaraju za estetske probleme, zašto smatraju da treba da trpe čak i kada su u pitanju lako rešive stvari? Masna koža i široke pore, uglavnom karakteristične za muško lice, nameću potrebu za čišćenjem i adekvatnim održavanjem. Obično dok su u pubetetu ili adolescenciji prihvataju odlazak kod kozmetičara, a kasnije se ta navika nepovratno izgubi. I kada imaju problem sa kožom, odlažu posetu kozmetičaru ili nabavljaju samostalno sredstva koja ne donose olakšanje.

Elegance Beauty Spa je kompletno opremljen da pruži kozmetičke usluge i muškarcima. Znamo šta je potrebno muškoj koži da bude osvežena, da duže održi mladost. Obećavamo vam da se kod nas nećete osećati manje muževno, ako se prepustite tretmanu naših specijalista, a blagodeti ćete osetiti već posle prvog tretmana. Najpre zato što čisto lice izgleda znatno osveženo, a samim tim i podmlađeno, a drugo - preporučićemo vam kozmetiku na medicinskoj osnovi, koja će odgovarati vašem tipu kože i olakšati sve tegobe koje eventualno imate.

Muška koža je grublja, ali to ne znači da manje trpi nego ženska i da joj ne treba adekvatna zaštita. Sve sa merom, u tome je odgovor. Naći neku sredinu, u skladu sa tipom ličnosti, sa načinom života, sa doživljajem sebe. Mlađe generacije su znatno otvorenije ka nezi, pa tako i statistike pokazuju da je u porastu prodaja muške kozmetike, a u Elegance Beauty Spa ćete naći najkvalitenije proizvode.

Lepota se ne može izjednačavati samo sa ženskim licem i telom, ona pripada svima. Samo su merila različita.

Danijela Vukojević, CEO Elegance Beauty Spa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.