VELIKA GREŠKA - Samo ovako se PRAVILNO PRIPREMAJU PEČURKE, mnogi rade ovo prilikom grilovanja i dinstanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 17:16

VELIKA GREŠKA - Samo ovako se PRAVILNO PRIPREMAJU PEČURKE, mnogi rade ovo prilikom grilovanja i dinstanja

Na ovaj način gubi se ne samo specifičan ukus već i aroma!

Vitamin D potreban nam je kao hrana, za mozak, mišiće i kosti, a kako biste uneli što više ovog vitamina kroz ishranu, savet je da namirnice koje pruipremate ostavite neko vreme na suncu. U ovom slučaju reč je o pečurkama koje reaguju na UV zrake i stvaraju antioksidans vitamin D kako bi se odbranile od solarnog zračenja.

Razvoj vitamina je izrazit kod bukovače i šitaki pečurke, ali se odvija i kod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šampinjona. Ne treba da bude toplo vreme, dovoljno je da pečurke ostavite kraj prozora na od 10 do 15 časova kako bi se nakupile sunčeve svetlosti. Unutrašnji deo pečurke koji je uglavnom braon boje okrenite ka suncu za najbolji rezultat, jer je on najosetljiviji na sunce.

Kako je najbolje pripremati pečurke

Istraživači iz Španije (istraživanje objavljeno u International Journal of Food Sciences and Nutrition) kažu da je najzdraviji način za pripremu pečuraka grilovanje ili kratka obrada u mikrotalasnoj.

Ovako se povećavaju nivoi antioksidanata, dok ih kuvanje ili prženje smanjuje. Dodavanje male količine ulja pri grilovanju povećava njihove nutritivne vrednosti. Tokom prženja se iz pečuraka gube proteini i ugljeni hidrati, a isto se dešava i kuvanjem. Grilovanje sa malo ulja povećava hranljivost, dok je za pečurke ključno da vreme pripreme bude što kraće i sa što manje tečnosti.

Pripremite palačinke od heljde punjene pečurkama

Sastojci:

Priprema:

Pomešajte sve suve sastojke. Pomešajte tahini s mineralnom vodom i jabukovim sirćetom pa umešajte u suve sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.

Punjenje:

Priprema:

Operite pečurke i iseckajte ih na trakice. Luk isecite na kockice. Dinstajte luk i pečurke na suncokretovom ulju 3 do 4 minuta. Dodajte začine i dinstajte još 5 - 6 minuta uz mešanje. Umešajte sojinu pavlaku i dimljeni tofu. Dodajte bibera i soli po želji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.