VAŽNO Ove stvari treba da ponesete na bazen u Beogradu: Bez njih ne polazite iako je ulaz besplatan

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 10:26

VAŽNO Ove stvari treba da ponesete na bazen u Beogradu: Bez njih ne polazite iako je ulaz besplatan

Bazeni u Beogradu su ovog leta besplatni za sve posetioce, s tim da je neophodno da uzmete karticu koja vam garantuje besplatan ulazak.

Ipak, besplatan ulaz ne znači da je sve besplatno niti da su svi bazeni u svako doba dana potpuno opremljeni najneophodnijim proizvodima. Zato morate poneti nekoliko stvari sa sobom - od Perfeksa do sapuna.

Toalet-papir

Prva stvar koju bi valjalo da imate sa sobom je - toalet-papir, za svaki slučaj. Radnici na bazenima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne stignu da u svakoj sekundi provere da li je ostalo papira, zato bolje da se ne iznenadite kad odete u toalet. Ako vam je neprijatno da ga nosite u rancu ili tašni, možete poneti braon Perfex od 100 odsto celuloze, on ne izgleda kao klasičan papir, a mekan je, udoban i 100 odsto prirodan. Ne zazuzima mnogo mesta u tašni, i potpuno je "kul". Umesto njega možete poneti i obične Perfex maramice.

Ubrus

Ako ste poneli neku užinu od kuće ili ste izašli na ručak s nogu, nabrzaka, onda bi valjalo da sa sobom imate i ubrus, jer je leto, sve se brže topi, a isti je slučaj i sa sladoledom na bazenu. Nije u redu da se "čistite" skokom u vodu. Otkinite nekoliko listova ubrusa kod kuće, pa ponesite na bazen. Perfex ima odlične ubruse idealne i za leto, neće vam se raspasti u ruci, a potpuno su higijenski.

Preparat za kosu za posle sunčanja

Posle sunčanja, kupanja u bazenu, kosa je dodatno izmučena, pa je potrebno da ponesete neki preparat koji oporavlja oštećene vlasi. Gledajte da bude u "prskalici" kako biste samo isprskali kosu kad isperete hlor na bazenskim tuševima i pođete kući.

Gel za dezinfekciju

Umesto sapuna, daleko je zgodnije i lakše da ponesete gel kojim ćete sebi da dezinfikujete ruke. Reč je o onim antibakterijskim gelovima, koje smo koristili najviše u vreme korone, ali njihova primena je i dalje veoma važna i korisna. Zašto biste vukli čitav sapun, koji kad se pokvasi, može biti potpuno klizav i nezgodan za nošenje, kad je lakše da ponesete neki gel i sprej za brzo dezinfikovanje ruku.

Faktor za sunčanje

Nemojte zaboraviti kremu sa faktorom, jer ovo leto je pravo tropsko leto, i veoma su visoka UVV zračenja, koja mogu ozbiljno da oštete kožu i naude vašem zdravlju. Najbitnije je da se namažete kremom pola sata pre izlaganja suncu, jer je tako najučinkovitije.

Rezervna majica

Ako idete do bazena prevozom, pa još malo pešice, "skuvaćete se". Gledajte da posle plivanja, predveče kad pođete kući, obučete čistu majicu, jer će vam tako i povratak do vašeg doma po letnjoj vrelini biti daleko lepši, a imaćete utisak da ste tek izašli napolje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.