VALJA LI ODBITI KUMSTVO? Postoji verovanje da nećete imati poroda ako to učinite, a ovo je stav sveštenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 22:29

VALJA LI ODBITI KUMSTVO? Postoji verovanje da nećete imati poroda ako to učinite, a ovo je stav sveštenika

Nemojte biti sujeverni i živeti u strahu!

Ukoliko vas neko pita da mu budete kum na krštenju venčanju, dobro je da znate kako da u toj situaciji postupite.

Oduvek potoji ta dilema među Srbima, da li je kumstvo dobro odbijati?

Izabrati nekoga za kuma je velika stvar, a sa druge strane je i odgovornost za onoga ko prihvati.

Postoji verovanje da ako odbijete nekoga da mu budete kum na venčanju, kroz život će vas pretiti nesreća i nećete moći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pronađete srodfnu dušu, jer ste odbili da pred Bogom budete svedok ljubavi dvoje ljudi u braku.

Takođe se veruje i da će vas usamljenost pratiti. Ipak sveštenici su stava da treba da budete kum nekome ko vam je blizak i da ako to nije slučaj, u ovoj situaciji budite iskreni.

Takođe, postoji verovanje da i kada odbijete da krstite dete, u ovom slučaju nećete imati poroda, što sveštenstvo oštro negira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.