Uz ovaj TRIK vam se HRANA NEĆE LEPITI ZA POSUDU: Svi prave veliku GREŠKU - obratite pažnju! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 12:31

Uz ovaj TRIK vam se HRANA NEĆE LEPITI ZA POSUDU: Svi prave veliku GREŠKU - obratite pažnju! (VIDEO)

Niko ne voli kada hrana zagori, odnosno kad se skupe namirnice zalepe za dno posude.

Ako nemate kvalitetne teflonske tiganje ili posude, kao što su oni od inox čelika koji su dizajnirani za pripremu obroka bez lepljenja, možete se poslužiti i ovim trikom koji pali baš svaki put!

Hrana će se zalepiti za dno posude ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu posude koja nije odgovarajuće zagrejana.

Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su izračunali da je optimalna temperatura posude za pečenje bez lepljenja - 160 stepeni Celizijusa. Vešti kulinarski poznavaoci znaju tu temperaturu prepoznati "odokativnom" metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.

Čistu posudu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na šporet i pustite da se zagreje. Kad mislite da je dovoljno vruća dodajte na površinu kap vode.

Ako se s vodom ništa ne događa, posuda je prehladna. Ako počne ključati i ispari u sekundi - posuda još uvek nije postigla optimalnu temperaturu. Znate kada je temperatura idealna? Kada se ponaša poput paka na ledu u hokejaškoj utakmici!

Pogledajte u videu test za optimalnu temperaturu posude za pečenje, i uživajte u savršeno ispečenoj hrani!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.