Uspela je da transformiše telo: Zaboravite na magiju, evo šta daje rezultate

Izvor: B92, 04.Avg.2017, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspela je da transformiše telo: Zaboravite na magiju, evo šta daje rezultate

Ova dvadesetogodišnja je na Imgur portalu pod pseudonimom "melephansts" ispričala svoje iskustvo u borbi sa kilogramima.

Kako je istakla, u najgorem trenutku svog života njena kilaža je iznosila 65 kilograma, što je bilo previše s obzirom da je njena visina iznosila 147 centimetara.

Shvativši da ima oko 10 kilograma viška, te da postoji tendencija da se vremenom jave razni zdravstveni problemi, ona je rešila da stvar uzme u svoje ruke i potpuno promeni svoj način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << života.

Prvo je došlo na red menjanje ishrane. Počela je da bira zdravije namirnice i da vežba nekoliko puta nedeljno.

“Moji obroci se uglavnom baziraju na proteinima (najčešće su to piletina i riba) i velikim količinama povrća. Ne jedem toliko mnogo ugljenih hidrata kao ranije, najčešće ih konzumiram kada me taj dan očekuje trening snage”, istakla je.

Ovim putem, u razdoblju od dve godine uspela je da izgubi čak 14 kilograma bez ikakvog izgladnjivanja.

Što se tiče vežbanja, dvadesetogodišnjakinja je priznala da je prvo trčala na traci, a potom počala da ide na HIIT treninge (intervalni trening visokog intenziteta).

Njeno telo je tada počelo vidno da se menja, a ona ne krije da je u menjanje životnog stila uključeno odabacivanje loših navika i usvajanje novih.

Umesto sedenja u javnom prevozu, ona uglavnom stoji, slobodan vikend koristi za šetnju, pije dovoljne količine vode, a nezdrave grickalice drži podalje od svoje kuhinje.

“Iskreno, ova promena nije doprinela samo mom fizičkom zdravlju, već i onom mentalnom. Ovo je bila moja najbolja odluka u životu”, zaključila je na kraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.