Uspavana lepotica

Izvor: S media, 20.Jul.2009, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspavana lepotica

"Beauty sleep" je faza koja se dešava noću, kada se mišići i probavni sistem odmaraju, a krv brže provodi hranljive materije do ćelija lica.

To je najjeftiniji kozmetički tretman koji sebi možete priuštiti. Nikakve kreme, maske za lice i šminka neće vam doneti onaj sjaj, relaksiranost i svežinu lica kao što to čini dobar san.

Bez spavanja i kvalitetnog sna izgledaćete starije, a koža će delovati suvo i ispijeno. Koža se obnavlja kada spavamo, stoga je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << san odgovoran za njeno zdravlje i lepotu.

Stručnjaci za san tvrde da nam je za kvalitetan odmor potrebno 8 sati sna svake noći. Dovoljna količina sna efektno smanjuje hormon stresa, što dovodi do ptirodnog sjaja i svežine kože.



Evo par saveta šta treba da uradite da bi imali duži i mirniji san


Eliminišite sve neprijatne i nepotrebne zvuke iz spavaće sobe, popijte šolju mleka sa medom pre spavanja, prošetajte 15 do 20 minuta, održavajte temperaturu sobe prijatnom, spavajte na dubokim perjanim jastucima, izbegavajte napitke sa kofeinom (kafa, koka kola). Zatvorite oči i dišite veoma duboko, koncentrišuči se mislima na prijatne događaje koji su vam se desili tokom dana.

Ono što nikako ne bi trebalo da činite

Nikako ne radite naporne vežbe pre odaska na spavanje, ne jedite previše karbohidrata poput hleba i testenine, klonite se šećera i kofeina. Ne držite TV i računar u spavaćoj sobi. Ne idite na spavanje gladni, ali nemojte se ni prejesti pre odlaska u krevet.

Prijatan san!

Izvor: Mondo

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.