Upoznajte prvu ženu pilota borbenog aviona

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte prvu ženu pilota borbenog aviona

Kristin Mau je prva žena koja leti u borbenom avionu tipa F-35 lajtning II.

Pre nego što je počela zvanično da leti, Kristin je prošla kroz 14 virtuelnih treninga letenja u simulatoru letenja.

Ova dama može da se ponosi svojim zanimanjem budući da upravlja avionom koji može da leti dva puta brže od brzine zvuka.

Iako žene na mestu pilota možemo videti još od 1990-ih, vojska ističe kako je Kristin prva žena u vazduhoplovstvu koja vozi ovaj neverovatan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primerak borbenog aviona.

Ovo nije prvi put da Kristin ulazi u istoriju. Ova dama je bila ujedno i prva žena koja je učestvovala u jednoj avionskoj vojnoj operaciji.

"Avion ne mari da li je pilot muškarac ili žena. Morate samo da upravljate i to je jedino što je važno kada ste tamo gore“, rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.