Uništava kožu i zube -  Piće koje mladi svakodnevno konzumiraju jako je loše po zdravlje, ovako ćeš znati da si preterala

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2023, 18:47

Uništava kožu i zube - Piće koje mladi svakodnevno konzumiraju jako je loše po zdravlje, ovako ćeš znati da si preterala

Oprez sa ovim jer na duži vremenski period može da napravi haos u organizmu!

Nutricionista Hana Brej, otkrila je da konzumacija alkohola možda može imati mnogo dobar uticaj na raspoloženje, ali da nikako nije dobra za ostatak tela.

Upozorava da žene, ali i muškarci ne bi smeli da piju više od šest srednjih čaša vina ili šest konzervi piva nedeljno. Ona smatra da ne postoji granica koja je preporučljiva da se pije, ali da ova količina ne bi trebala da naruši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdravlje.

Hana je otkrila i nekoliko sigurnih znakova da preterujete sa alkoholom i da morate obratiti pažnju na količine unetog alkohola.

Nadutost

Ukoliko ti je stomak otečen i osećaš se naduto i previše često, to je zato što unosiš i prevelike količine alkohola. Sve ovo može imati negativan uticaj na probavni sistem.  Alkohol utiče na zdrave bakterije što može da poremeti i naruši bakterijsku floru u crevima.

Osećate mučninu

Previše alkohola preti da ugorzi vaš imunitet. Ove ćelije prve reaguju kada se u našem sistemu pojavi nešto što ne bi trebalo da postoji tu. Zato suzdržavanje od prevelike količine alkohnola može da značajno popravi stanje organizma kada se radi o jačanju imuniteta i razvoju dobrih bakterija neophodnih za varenje.

Loš je za san

Uklolio ste primetili da imate problem da zaspite ili da učvrstite san, to je jedan od sigurinih znakova da preterujete sa unosom alkohola. Ukoliko ste se na kraju radnog dana radovali čašici alkohola ovo je nešto što biste trebali da izbegavate bar tri sata pre odlaska na spavanje.

Problemi sa kožom

Previlika konzumacija alkohola, može dovesti do ubrzanog starenja kože. Alkohol podstiče isušivanje, što može dovesti do povave bora i sitnih linija na površini.

Problemi sa zubima

Alkohol može izazvati stvaranje plaka. To dalje znači da podstiče stvaranje bakterija koje uništavaju zubnu gleđ. Kako biste ovo sprečili između alkoholnih pića, pijte što više vode kako biste podstakli stvaranje pljuvačke koja će zaštititi usta i pomoći da ostanu sveža

Prevelike količine alkohola u krajnjoj liniji mogu izazvati oštećenje tkva u ustima, karijes i ispadanje zuba.

Problemi sa vidom

Ukoliko ste nekada popili prevelike količine alkohola sigurno ste primetili da su vam stvari postale mutne, jer alkohol utiče na mozak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.