Umor, opadanje kose, NAGOMILAVANJE kilograma, PAD LIBIDA: Ovaj VITAMIN ublažava simptome MENOPAUZE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 22:44

Umor, opadanje kose, NAGOMILAVANJE kilograma, PAD LIBIDA: Ovaj VITAMIN ublažava simptome MENOPAUZE

Možeša ga nadokanaditi i konzumacijom određenih namirnica.

Menopauza može da bude veoma problematična za ženu, kako zbog promena koje se dešavaju kada je reč o fizičkom izgledu, takođe i zbog stalnog umora, nervoze, problema sa koncentracijom i pamćenjem, smanjenim libidom.

Kako biste sve ovo izbegli bilo bi dobro da vodite računa i imate izbalansiranu ishranau, kao i da unosite dovoljno vitamina E. Budući da deluje protiv zgrušavanja krvi, vitamin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << E je posebno koristan za zdravlje srca. Sa padom estrogena tokom menopauze, povećava se i rizik od srčanih bolesti.

Vitamin E je moćan antioksidans. što znači da štiti telo od oksidacije koja se neprekidno javlja kroz normalne procese kao što su disanje, varenje, proizvodnja energije, imunološka funkcija, hormonalna aktivnost i detoksikacija štetnih supstanci kao što su alkohol ili zagađenje. Svi ovi procesi proizvode destruktivne supstance poznate kao slobodni radikali. Oksidativni stres, koji ubrzava starenje i hronične bolesti, javlja se kada je snabdevanje antioksidantima u telu nedovoljno za uništavanje broja proizvedenih slobodnih radikala.

Druga važna funkcija vitamina E je njegov uticaj na imunitet, posebno u vezi sa infekcijama. Vitamin E je neophodan i za zdravlje kože i kose, što je još jedan razlog da obratite pažnju na njegov unos tokom menopauze.

Vitamin E pozitivno utiče na genitalnu sferu, na srce, krvne sudove, nerve i mišiće, održava balasn hormona i olakšava siptome menopauze i PMS-a. Žene su tokom menopauze više izložene zapaljenjskim procesima genitalija, a rizik se takođe može smanjiti optimalnim nivoom vitamina E u organizmu.

Evo koja hrana je najbogatija vitaminom E:

Najbolji izvori vitamina E su povrće i biljna ulja. Potrudite se da u menopauzi kroz ishranu unesete dovoljan nivo vitamina E u organizma. Njegovu apsorpciju najbolje ćete podstaći korišćenjem kokosovog ulja, orašastih plodova i avokada, a vitamin E najbolje deluje u tandemu sa vitaminom C.

Nivo vitamina E najbolje ćete proveriti analizom krvi, a pre uzimanja suplemenata obavezno se konsultujte sa lekarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.