Umesto USPOMENE dete dobilo ovo: O TETOVAŽAMA KANOM znamo da se PERU i da su jeftine, ali jedna mama je otkrila SCENARIO IZ PAKLA svakog RODITELJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 08:40

Umesto USPOMENE dete dobilo ovo: O TETOVAŽAMA KANOM znamo da se PERU i da su jeftine, ali jedna mama je otkrila SCENARIO IZ PAKLA svakog RODITELJA

Iako mnogi smatraju da su sigurne, stručnjaci upozoravaju na moguće komplikacije

Jedna mama ima vežno upozorenje za sve roditelje! Ona tvrdi da je njen devetogodišnji sin zbog morske tetovaže kanom hospitalizovan sa teškim hemijskim opekotinama. Kako se to desilo?

Mali Oli Šekešef obožava tetovaže i želi da ih ima kada poraste. U međuvremenu se zadovoljava i onima iscrtanim kanom koje su nezaobilazne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svakom letnjem odmoru. Oli je tako dobio privremenu na porodičnom putovanju u Turskoj prošlog meseca.

Ushićen što će imati tetovažu kao i tata, odabrao je da mu "tatu umetnica" istetovira vuka - od 10 cm, na levoj strani grudi, dok je njegov sedmogodišnji brat Čarli želeo obris fudbalske legende Kristijana Ronalda iste veličine na levoj nozi.

Oba tetoviranja su obavljena u hotelu u Alanji, a zadovoljstvo je roditelje koštalo oko 35e.

U početku su momci bili dobro. Međuti, kada su se vratili kući sa putovanja od 5 000 funti, Oli se požalio na crven osip i svrbe grudi, a ubrzo je iz vuka počela da curi žuta tečnost.

Uplašeni roditelji su ga odmah odveli kod lekara, a tamo su utvrdili da je zadobio opekotine izazvane parafenilendiaminom (PPD) - hemikalijom koja se obično nalazi u crnoj kani i tamnim bojama za kosu.

Nakon odlaska kod lekara opšte prakse, potvrdili su da je u pitanju hemijska opekotina. Doktor ju je previo i prepisao antibiotike.

Iako se Oli sada oporavlja, njegova mama Monika kaže da je njenom sinu ostao obris dizajna, za koji se plaši da će mu doživotno ostati na grudima.

Monika je rekla: - Oli je bio toliko uzbuđen što je uradio tetovažu kanom, ali je počela da svrbi, zacrvenela se i postala vlažna.

- Ubrzo je iz nje počela da curi žuta tečnost i bila sam jako uplašena. Pokušali smo da operemo tetovažu, ali je bilo prekasno i samo je počelo da postaje sve gore i gore, rekla je ona i dodala:

- Oli je imao žute mehuriće ispunjene žutom tečnošću, a njegova odeća i pokrivači za krevet bili su prekriveni žuto-crvenim mrljama. U bolnici nam je rečeno da ima jako jaku reakciju na crnu kanu. Ono što je trebalo da bude zabavna uspomena sa odmora ostavilo je ožiljke na mom dečaku za ceo život.

Zazo Monika sada želi da podigne svest o opasnostima privremenih tetovaža i pokušava da spreči da još neko dete prođe kroz ista iskušenja.

- Oli je trenutno u redu, ali su rekli da bi to moglo biti trajno i da bi mogao da ostane sa obrisom belog vuka na grudima, rekla je ona.

- Osećam se krivom kao mama. Bilo je to zabavno raditi na odmoru i osećam se krivim što sam im dozvolila da to urade. Zato, pre nego što odlučite da svoje dete tetovirate, razmislite ponovo. Mi smo naučili lekciju na teži način.

Dok je Olija mnogo više pogodio dizajn crne kane, Monika kaže da je i njen mlađi sin ostao sa crvenim tragovima na mestima gde je nacrtao svog fudbalskog idola.

A post shared by Malaikalane🌞 (@joamai_)

- Prvo sam pomislila da je do Olija, jer ima osetljiviju kožu, ali Čarli ima neke crvene mrlje na koži gde je bila glava Ronalda .Ipak, kod njega nije loše kao kod Olija.

Od incidenta, Monika je kontaktirala inspekciju, koji je pokrenula internu istragu.

Zvaničnici iz turske turističke agencije su poručili:

- Veoma nam je žao što čujemo za iskustvo Monike i njene porodice u Turskoj. Iako crna kana nije ilegalna u Turskoj, mi veoma ozbiljno shvatamo zdravlje i bezbednost naših kupaca. Naši timovi za zdravlje i bezbednost su svesni incidenta i mi ćemo detaljno istražiti sa našim timovima o čemu se radi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.