Ukusna, pikantna, slatka i KISELA u isto vreme: Evo kako da PRIPREMITE PAPRIKU za zimu, SAVRŠENA za jelo

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 23:06

Ukusna, pikantna, slatka i KISELA u isto vreme: Evo kako da PRIPREMITE PAPRIKU za zimu, SAVRŠENA za jelo

Probajte!

Ukus ovako pripemljenih paprika se ne zaboravlja. Evo kako da vam budu kiselkasto slatke, ali i čvrste tokom cele zime.

Sastojci:

Priprema:

Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.

Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera, a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.