Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 23:06
Ukusna, pikantna, slatka i KISELA u isto vreme: Evo kako da PRIPREMITE PAPRIKU za zimu, SAVRŠENA za jelo
Probajte!
Ukus ovako pripemljenih paprika se ne zaboravlja. Evo kako da vam budu kiselkasto slatke, ali i čvrste tokom cele zime.
Sastojci:
Priprema:
Paprike dobro operite, izvadite im drške sa semenkama i ređajte u širu veću posudu. Svaki red posipajte solju, šećerom, esencijom i uljem i tako ih ostavite poklopljene da stoje nekoliko časova (filetima će biti potrebno manje vremena od celih paprika). Povremeno paprike dobro izmešajte, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi svaka paprika bila u ovoj mešavini.
Paprike, tj. filete ređajte u dobro oprane i sterilisane tegle i između stavljajte čenove belog luka, zrna bibera, a po želji i po listić celera. Napunjene tegle nalijte tečnošću koju su pustile paprike i dobro ih zatvorite original poklopcem i odložite sa ostalom zimnicom.
Nastavak na SrbijaDanas.com...