Ujutru ili uveče, pre ili posle vežbanja...? Ovo je jedini ISPRAVAN način kako da se merite na vagi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 10:23

Ujutru ili uveče, pre ili posle vežbanja...? Ovo je jedini ISPRAVAN način kako da se merite na vagi!

Ovako ćete imati tačne rezultate.

Mnoge dame smatraju vagu smrtnim neprijateljem. Međutim, kada se upustite u proces mršavljenja, vaga vam može biti odličan saveznik, ali samo ukoliko je ispravno koristite.

Nutricionistkinja Marija Đurković donosi nekoliko saveta za ispravno merenje:

- Uvek se merite na istoj vagi. Čak i ako nije precizna, uvek će vam pokazati da li ste se ugojili ili ste smršali.

- Najbolje vreme za merenje je ujutru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmah nakon što se probudite i ako je moguće, obavite fiziološke potrebe. Uveče bi vaga mogla pokazati i do 4 kg više.

- Ako na sebi imate mnogo garderobe i obuću, vaga bi mogla pokazati veći broj kilograma od stvarnog, pa je najbolje meriti se u donjem vešu.

- Žene tokom ciklusa zadržavaju više vode u telu i otečene su, pa bi bilo najbolje ako biste sačekali da menstruacija prođe.

- Usled povećanog fizičkog napora, telo može izgubiti i do litar vode, zato nije pametno da se merite neposredno nakon treninga, jer biste mogli dobiti lažan rezultat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.