UŽAS! U PILETINI IMA NAJVIŠE HEMIJE I ANTIBIOTIKA: Uz ovaj jednostavan trik OČISTITE meso od otrova

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2023, 21:25

UŽAS! U PILETINI IMA NAJVIŠE HEMIJE I ANTIBIOTIKA: Uz ovaj jednostavan trik OČISTITE meso od otrova

U Srbiji je piletina najpopularnija vrsta mesa, a studija otkriva koji deo pileta je najštetniji po zdravlje.

Piletina je u Srbiji, pored svinjetine, najpopularnija vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.

Da bi se smanjio trošak i ubrzao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proces uzgoja ovih životinja, one se hrane ne samo kombinovanom hranom, već im se dodaju i hormoni. A da bi se sprečile bolesti i smrtnost svela na minimum, hrani se dodaju i antibiotici.

Kada se takvo meso nađe na trpezi, onda sve što je životinja jela tokom uzgoja ulazi u naše telo. Da biste izbegli i sami da zatrujete sopstveni organizam, postoje tri načina da očistite ovo meso od svega štetnog. 

Kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Poznato je da sve štetne materije iz mesa tokom kuvanja zapravo isparavaju u vodu. Pa tako, ako ste rešili da kuvate supicu sa pilećim mesom onda dva puta bacite vodu u kojoj se kuva - prvi put kada voda samo proključa, a drugi put kada je meso napola kuvano.

Ovaj metod najviše podseća na kiseljenje. Omogućava vam ne samo da se rešite štetnih supstanci u piletini, već i da ubrzate proces kuvanja i poboljšate ukus mesa. Pripremite rastvor od 4 kašike soli i jednog litra vode sobne temperature. Dodajte 2-3 kašike limunovog soka ili pola kašičice limunske kiseline. Sve dobro izmešajte da se sastojci rastope. Piletinu iseći komade i potopiti u polovinu ove tečnosti. Ostavite da odstoji par sati, zatim isperite meso tekućom vodom i ponovite postupak sa preostalom tečnošću.

Ako se snabdevate mesom iz supermarketa, stručnjaci upozoravaju na određene delove pileta gde se ova hemija više zadržava.

Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.

Kuvar Sergej Sinicin je i preporučio da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka. On je posavetovao sve i da izbegavaju kožicu, jer osim što ima puno štetnih materija, diže holesterol u krvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.