UŠTEDITE struju - Evo šta treba da radite da biste duplo smanjili POTROŠNJU BOJLERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 23:44

UŠTEDITE struju - Evo šta treba da radite da biste duplo smanjili POTROŠNJU BOJLERA

Neko će vam reći da je puno racionalnije ostaviti bojler uključen ceo dan i noć, jer tada ne mora da zagreje svu vodu, već samo održava toplotu, a drugi zagovaraju teoriju da ga je najbolje uključiti kada je potrebno.

Tema bojlera i potrošnje uvek je aktuelna. Da li je bolje isključiti bojler ili ga držati stalno uključenim i kako uštedeti, dilema je koja muči sve koji žele da smanje račun za električnu energiju.

-Važnu ulogu igra i namena bojlera. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ako je bojler namenjen samo za tuširanje, onda ga ima smisla povremeno uključiti, a ako je reč o velikom protočnom bojleru koji koristite i za kuhinjske potrebe, onda ga ima smisla povremeno uključivati jer tada ćete ga najverovatnije vrlo retko gasiti – kažu stručnjaci, a prenosi Jutarnji list.

Apsolutno nije istina da je za novčanik bolje imati bojler stalno uključen. Naravno, sve zavisi od broja ukućana. Zato, ako se radi o samcu ili bračnom paru, racionalnije je da bojler pale prema potrebi.

S druge strane, ako se radi o porodici s velikim brojem članova, verovatno im je najzgodnije da bojler bude stalno uključen jer će nekome svakog trenutka trebati voda.

Zato je ekonomičnije uključiti ga kada je potrebno, a naravno, ako već vodite računa o uštedi, onda ga uključite kada je tarifa jeftinija, dodaju profesionalni električari.

Srbija Danas/ Žena Blic/M.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.