UKUSNIJE NEGO ONE OD MESA: Iznenadite ukućane PLJESKAVICAMA od TIKVICA, baka je za danas spremila BRZ, JEFTIN i ZDRAV recept

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 07:50

UKUSNIJE NEGO ONE OD MESA: Iznenadite ukućane PLJESKAVICAMA od TIKVICA, baka je za danas spremila BRZ, JEFTIN i ZDRAV recept

Kako se peku u rerni, nema suvišne masnoće

Pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a neverovatno su ukusne i predstavljaju idealnu zamenu za meso.

Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.

Tikvice imaju veliki broj benefita za zdravlje organizam. Zbog ovih razloga bi trebale da se nađu u vašem jelovniku, što češće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Potrebno je:

 Priprema:

Najpre izrendati tikvic, a potom dodati luk i posoliti, pa ostaviti da odstoji 10 minuta. Nakon toga tikvice dobro procediti.

U njih potom dodati papriku zelenu iseckanu na sitne kockice, griz, beli izdrobljen luk, malo dimljene paprike i ljute tucane i jaje, pa sve lepo izmešati.

Uzimati po kašiku smese i rukama oblikovati u pljeskavicu, pa je utapkati u prezle i ređati u podmazan pleh obložen pek papirom. Za bolji ukus odozgo staviti malo rendanog kačkavalja.

Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok se lepo ne zarumene.  Nakon što ih izvadite, stavite ih papirni ubrus kako bi se upila masnoća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.