UKOLIKO OVO VIDITE NA PRSTU, PRETI VAM SMRTONOSNA BOLEST PLUĆA: Odmah pogledajte u svoje prste!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKOLIKO OVO VIDITE NA PRSTU, PRETI VAM SMRTONOSNA BOLEST PLUĆA: Odmah pogledajte u svoje prste!

Ovaj simptom otkriva opaku bolest.

Simptomi karcinoma pluća, nažalost, najčešće se ne pojavljuju dok bolest ne napreduje, a malo ko zna da ovaj znak na prstu može da ukazuje na ovo opasno oboljenje.

Kada se oboljenje razvije javljaju se simptomi poput neprestanog kašlja, infekcija, iskašljavanja krvi, nedostatak daha, bol u plućima, konstantan umor, gubitak apetita i naglo mršavljenje.

Stručnjaci ističu da se kod 3 od 10 osoba koje su obolele od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raka pluća pojavila određena promena na prstima. Naime, krajevi prstiju i noktiju povećavaju se i postaju zakrivljeni.

Ova deformacija nastaje kroz tri faze - prvo, osnova nokta postaje mekša, a koža pored nokta se sija, zatim, vrhovi noktiju postaju čudno zakrivljeni, a  treća faza podrazumeva da se povećavaju krajevi prstiju i moguće je da se značajno istaknu kosti kod zgloba na prstu i članka.

Tumor stvara određene hemikalije i remeti rad hormona, pa se krajevi prstiju povećavaju jer se u njima zadržava više krvi nego što bi trebalo. Ovaj simptom može da ukazuje i na neka druga, manje opasna oboljenja, ali ako ga primetite, odmah idite kod lekara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.