U ovome je tajna ukusnije ruske salate: Potrebno je da nešto i izbacite

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 12:26

U ovome je "tajna" ukusnije ruske salate: Potrebno je da nešto i izbacite

Slave su uveliko tu i predstoje nam veliki praznici, a ti dani su nezamislivi bez omiljene ruske salate na trpezi.

Recept za rusku salatu je 1860. godine osmislio profesionalni kuvar Lucijen Olivije. Ruska ili Olivije salata je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a recept je svima poznat. Postoji mrsna i posna verzija ruske salate i ne zna se koja je ukusnija, a danas mnogi pokušavaju da joj poboljšaju ukus dodajući neke sastojke za koje se često ispostavi da su suvišni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tajna savršeno ukusne ruske salate krije se u pravilno iseckanom povrću, kao i dodatku jogurta.

Iseckajte povrće jednake veličine

Možda deluje čudno, ali ako želite da ruska salata bude ukusnija, potrebno je da povrće isečete tako da bude iste veličine ili bar približne. Zrno graška je prava veličina.

Kako se dodaju jaja

Ruska salata ume da bude teška za stomak, a za to su uglavnom kriva žumanca i majonez. Savetujemo vam da koristite samo belanca i salata će odmah biti lakša za stomak, ali i za nijansu ukusnija.

Izbacite majonez

Kao što smo malopre pomenuli majonez rusku salatu čini teškom, pa predlažemo da ga zamenite grčkim jogurtom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.