U domaćinstvu Đurića odmora nema: Vrtovi i vile uređeni u stilu srednje Evrope FOTO

Izvor: B92, 29.Nov.2021, 11:09

U domaćinstvu Đurića odmora nema: Vrtovi i vile uređeni u stilu srednje Evrope FOTO

Budimir Đurić i njegova supruga Rada, svoj život na planini Rudnik, nakon punog radnog veka, koncipirali su tako da izgleda i kreativno i originalno.

Oni se svakodnevno bave uređivanjem najpre svoje kuće i dvorišta, kao i dvorišta u okolini, koja pripadaju vlasnicima koji tu ne žive aktivno i dolaze vikendima, a svojim rudničkim komšijama su uz puno poverenje "prepustili" svoje kuće i okućnice.

"Organizovali smo svoj dan tako što radimo i odmaramo naizmenično, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a zna se vreme i ručka i kafe u našem dvorištu, vreme druženja sa prijateljima i decom koja su odrasli ljudi i raduju se dolasku kući, vikendima", objašnjava za RINU Budimir, koji dodaje da njihov kreativni hobi traje godinama, a cilj jeste ulepšavanje svog okruženja i ništa im nije teško, a rezultati su i vidljivi i veliki.

Sav trud i rad krunisan im je nedavno prvom nagradom "Beli labud" - njihovo dvorište proglašeno je za najatraktivnije u gornjomilanovačkom okrugu.

Ono što je kuriozitet u ovoj zanimljivoj aktivnosti dvoje penzionera, jeste da turisti iz Beograda i drugih krajeva, sada već uhodano odlaze da se slikaju ispred njihove kuće i dvorišta, dok se neretko čuje i komentar: "Ovoga nema ni na Dedinju".

Turistički "selfiji" ispred ovog predivnog dvorišta postali su obavezni deo repertoara i nezaobilazna tačka u obilasku planine Rudnik.

"Već 42 godine živimo na Rudniku jednim mirnim životom. Poreklom smo sa Kosova i Metohije. Sa svojom suprugom sam se kućio centimetar po centimetar. U skladu sa vremenom koje smo imali, a sada ga imamo više, svoju kreativnu energiju možemo 'podeliti' sa okolinom. Mislimo da to onima pored kojih smo prija i da im se dopada. Svi smo na dobitku", navodi Budimir.

Što se tiče uređenja samog njihovog dvorišta, idejni tvorac je, kaže, u većini supruga, dok je njegovo da to "sprovede u delo".

Dvorište gospodina Budimira Đurića je "kao iz časopisa", uređeno u stilu uređivanja vila i vrtova srednje Evrope, poput onih u Austriji, Mađarskoj, Češkoj itd., a može se videti i kod najekskluzivnijih hotela Mediterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.