U NJU JE BIO ZALJUBLJEN BUDIMIR TRAJKOVIĆ Čuvena glumica bolovala je u tajnosti, a veliku pauzu u karijeri napravila je zbog ČVRSTIH UVERENJA, žene će joj biti večno zahvalne

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NJU JE BIO ZALJUBLJEN BUDIMIR TRAJKOVIĆ Čuvena glumica bolovala je u tajnosti, a veliku pauzu u karijeri napravila je zbog ČVRSTIH UVERENJA, žene će joj biti večno zahvalne

Nikada neće biti zaboravljena...

Jedan od najpopularnijih filmova iz srpske kinematografije je "Ljubavni život Budmira Trajkovića" gde je plavokosu lepoticu Mirjanu u kojoj se neiskusni Buda zaljubljuje tumačila glumica Marina Nemet. Tada je imala samo 17 godina, gluma joj je bila predodređena, ali život je završila usled teške bolesti od koje je bolovala u tajnosti.

Marina je posle ovog filma za koji je govorila da je "prolazna avantura" postala jedna od najpopularnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glumica i predviđali su joj veliku karijeru.

Međutim, Marina je u jednom trenutku karijere napravila veliku pauzu. Odgovor bi se možda mogao naći i u tome što nije generalno bila oduševljena ženskim ulogama.

Jednom prilikom su je upitali da li je zadovoljna svetom kinematografije i ulogama koje je tumačila, a ona je rekla:

- Nisam. Kada je film u pitanju, ja se ne zadovoljavam da igram samo žene - objekte; želim da tumačim kompletne osobe, ženske likove. Likove koji po svojoj koncepciji idu u - dubinu. Žena se na našem filmu većinom iskorišćava kao objekat. Nema pravih ženskih likova.

Sredinom 2010. godine Marina je sasvim slučajno na rutinskom pregledu saznala da boluje od zloćudnog tumora. Bitku sa karcinomom vodila je u strogoj tajnosti i nikome nije želela da kaže da boluje, sve do momenta kada to lekari nisu saopštili njenim najbližima. Tada je Marina već legla u bolničku postelju.

Nakon što je izašla iz bolnice, koleginice iz pozorišta odigrale su predstavu "Tartuffe", a sav novac zarađen od prodaje ulaznica darovali su svojoj kolegnici. Na predstavi se pojavila kako bi se zahvalila kolegnicama, ali to je ujedno bilo i poslednje njeno pojavljivanje u javnosti. Bolest je, bila jača i 11. decembra 2010. godine izgubila je bitku sa karcinomom u 50-oj godini života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.