U 74. GODINI SE OSEĆAM ZDRAVIJE NEGO KAD SAM IMALA 20! Zauvek je rekla zbogom čokoladi, čipsu i sendvičima, PROMENILA JE ŽIVOT IZ KORENA i rezulat je zapanjujući

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 18:55

"U 74. GODINI SE OSEĆAM ZDRAVIJE NEGO KAD SAM IMALA 20!" Zauvek je rekla zbogom čokoladi, čipsu i sendvičima, PROMENILA JE ŽIVOT IZ KORENA i rezulat je zapanjujući

Ona pored izgleda ima i snove jedne dvadesetogodišnjakinje

Kada saznaju koliko Norma ima godina, muškarcima i ženama padne vilica na pod. Jer, njen spoljašnji izgled, ali i zdravstveno stanje, nikako ne idu uz njenu krštenicu u kojoj stoji da je napunila 74. godine.

Norma Vilijams, poreklom iz Liverpula, kaže da sada ima više energije nego kao tinejdžerka, a svoj mladenački sjaj pripisuje mišljenju koje je usadila, a to je da nikada neće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stariti.

Ona danas živi u Spoletu u Italiji gde uživa u svakodnevnim šetnjama od devet kilometara i redovnom vežbanju. Upravo zahvaljujući odličnom izgledu i stavu, Normine ambicije su porasle, te danas želi da postane pravi pravcati model.

Iako joj lekari govore da sa 74 godine ima nivo zdravlja i kondicije jedne 20-godišnjakinje, ona priznaje da se u svojim 20-ima borila s viškom kilograma i prejedanjem.

A post shared by Norma Williams (@spoletorentals)

„Svake večeri sam odlazila u krevet sa nekoliko pakovanja čokolade, čipsa i sendviča. Osećala sam se loše celo vreme“, prisetila se ona svoje mladosti.

Kaže da je najveća razlika između tog vremena i sadašnjosti, količina energije koju ima.

„Nivo moje energije eksponencijalno je porasao tokom poslednjih 50 godina. I to je ono što me tera da živim na način na koji sada živim“, tvrdi ona.

Buduća manekenka veruje da je mentalitet ključan, navodeći da nikada nije osećala da bi godine koje prolaze trebale diktirati što će uraditi sa svojim životom. Uvek je poricala da postoji starost i nastavljala da napreduje svake godine kako bi ostvarila svoje snove.

„Ako odete u penziju i više ništa ne radite u životu, to je kao da ste jednom nogom u grobu. Važno je zadržati avanturistički duh i razumeti šta se događa u današnjem svetu“, dodaje Norma.

Kako kaže, ona ne želi da prihvatiti da svet pripada samo mladima kako većina tvrdi i kaže da je uloga starijih u našem društvu da budu primer i uzor. Priznaje da su ljudi šokirani kada saznaju njene godine, .

"Ali, budući da izgledam tako dobro i razlikujem se od stereotipne slike koju imamo o starijima, ljudima je teško da poveruju“,, rekla je.

A post shared by Norma Williams (@spoletorentals)

Kako je otrkila, kada je imala 17, preselila se u London gde je započela karijeru modela. Međutim, zbog debljanja, karijera se neslavno završila. Da se dovede na sadašnju liniju, bio je potrebno 30 godina.

"Moj se doručak se sastoji od integralnog kroasana punjenog medom i šoljice kapućina. A, ponekad popijem i dva ili tri dnevno“, objasnila je, dodavši da dvenovno popije i do šest šoljica čaja, svaki sa dve kašike šećera.

Kao porok, ostao joj je keks, koji jede u velikim količinama. Ipak, pod treningom, sve to nestaje.

"Nikad ne jedem pre dnevnih vežbi i šetnje, što ponekad znači da ne doručkujem do 15 sati, a između obroka nikad ništa ne grickam“, objasnila je. Večera joj se sastoji od mešanih orašastih plodova, mesa i sireva, hleba od celog zrna brašna, lososa na žaru ili škampa, krompira i povrća. Svako veče popije i jednu celu flašu vina.

Danas Norma ima cilj ambiciozan kao i svaka dvadesetogodišnjakinja - biti model. Njen san je da prošeta milanskom modnom pistom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.