Trudnice jedva cekaju: Kada ćete osetiti prve bebine pokrete u stomaku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 10:49

Trudnice jedva cekaju: Kada ćete osetiti prve bebine pokrete u stomaku?

Evo odgovora.

Kada u trudnoći budemo sigurni da je sve kako treba, ono što jedva čekamo iz nedelje u nedelju jeste da osetimo bebine pokrete u stomaku. Ima li šta lepše od pravog osećaja da se to maleno omiljeno stvorenje nalazi u vama i vodi svoj neki život tamo unutra?

Da, znamo da jedva čekate.

Beba počinje da se kreće vrlo rano. Ipak, mama to se ne može odmah osetiti, jer je plod previše mali.

Dok putem ultrazvuka možemo identifikovati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bebine pokrete još u 7. ili 8. nedelji tudnoće, žene obično bebine pokrete osete tek u periodu između 16. i 22. nedelje. Ukoliko je prva trudnoća u pitanju, onda to obično bude kasnije malo.

Prvi pokreti koje budete osetile neće biti pravi udarci. Umesto toga, mnoge žene su opisale taj osećaj kao leptiriće u stomaku. Beba raste, te sasvim razumljivo ima potrebu da pokreće i isteže rukice i nogice.

Vremenom, te pokrete ćete početi jače da osećate i raspoznajete.

Tokom trudnoće, mame obično osete najmanje desetak bebinih pokreta, a vrlo često to može biti mnogo više.

Ako aktivnost ne osetite do 22. nedelje, možete pričati sa lekarom o tome, ukoliko ste se zabrinuli.

Možda najlepša stvar jeste to što ćete tačno naučiti način bebinog kretanja. Po tome ćete znati i ako nešto nije u redu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.