Trikovi za obuću

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi za obuću

Koji su najjednostavniji načini da cipele učinite udobnijima.

Kada shvatite da ste zaradili žulj u vašim novim, skupocenim cipelama, sigurno je da ih nećete baciti. Ali, možda ćete izbegavati da ih često nosite ili ćete, zarad mode, trpeti eventualne pritiske i bolove.

Nema razloga da to radite, jer postoje načini, i to jednostavni, da cipele učinite udobnijima.

Krompir: Ako su cipele preuske, uzmite krompir srednje veličine, ogulite ga i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stavite u cipelu. Neka u cipelama (može i u kožnim) odstoji preko noći kako bi sok od krompira delovao i raširio cipelu.

Alkohol: Za kožnu obuću najbolji je alkohol. Utvrdite koji deo cipela vas žulja, dobro ga natopite alkoholom i sačekajte da se potpuno osuši. Trebalo bi da kritično mesto posle ovoga omekša.

Kesa sa vodom: Kesu za zamrzivač napunite vodom i stavite je u cipele koje vas žuljaju. Važno je da kesa bude dovoljno velika kako bi ispunila cipelu i raširila je. Posle toga cipele stavite u zamrzivač, sa kesom u njima, naravno. Neka odstoje barem jedan dan.

Čarape ili novine: Pokvasite čarape, ocedite ih i tako vlažne ugurajte u cipele. Kako se čarape budu sušile tako će se širiti, a širiće se i cipele. Isti trik možete da isprobate i sa novinama. Princip je isti: pokvasite ih i ugurajte u tesne cipele...

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.