Trikovi koji olakšavaju pravljenje kiselih krastavčića čak i početnicima

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 15:14

Trikovi koji olakšavaju pravljenje kiselih krastavčića čak i početnicima

Kada kiselite krastavčiće, obratite pažnju na sortu koju birate.

Ukoliko planirate da ih kiselite onda je najbolje da birate one sa debljom korom, dužine do 10 cm i obratite pažnju na krupne "tačkice" na površini, jer je potrebno da ih imaju.

Prilikom kiseljenja, obratite pažnju i na kvalitet vode. Koristite flaširanu ili filtriranu, a ukoliko niste u mogućnosti da vodu kupujete ili filtrirate, dobro bi bilo da onu sa česme prokuvate. Takođe, izbegavajte jodiranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << so i koristite krupnu. Krastavčiće, pre pripreme, potopite u vodu na nekoliko sati - to će ih učiniti čvršćim i ukusnijim. Nakon što ih stavite u tegle i sipate sve što je potrebno, nemojte da zaboravite da ih okrenete naopako preko noći, jer na taj način neće propustiti vazduh

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.