Trik zlata vredan – iskusne domaćice znaju: Kako da skuvate jaja, a da ne puknu

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 12:14

Trik zlata vredan – iskusne domaćice znaju: Kako da skuvate jaja, a da ne puknu

Iskusne domaćice znaju da je tajna u sirćetu, a u nastavku teksta pogledajte još saveta...

Temperatura u šerpi

Prilikom kuvanja jaja morate da vodite računa o temperaturi vode. To znači da jaja ne bi trebalo da se kuvaju na najvišoj temperaturi, te da bi svako pojedinačno jaje u šerpi moralo da ima prostor za plutanje u vodi.

Ukoliko "natrpate" šerpu jajima, njihovo pucanje je neminovno.

Dobar način da to izbegnete jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi od 20 do 30 minuta.

Dodajte sirće

Kašika sirćeta prilikom kuvanja jaja sprečava njihovo pucanje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.