Izvor: B92, 14.Apr.2023, 12:14
Trik zlata vredan – iskusne domaćice znaju: Kako da skuvate jaja, a da ne puknu
Iskusne domaćice znaju da je tajna u sirćetu, a u nastavku teksta pogledajte još saveta...
Temperatura u šerpi
Prilikom kuvanja jaja morate da vodite računa o temperaturi vode. To znači da jaja ne bi trebalo da se kuvaju na najvišoj temperaturi, te da bi svako pojedinačno jaje u šerpi moralo da ima prostor za plutanje u vodi.
Ukoliko "natrpate" šerpu jajima, njihovo pucanje je neminovno.
Dobar način da to izbegnete jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi od 20 do 30 minuta.
Dodajte sirće
Kašika sirćeta prilikom kuvanja jaja sprečava njihovo pucanje
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.