Trik vrhunskih kuvara: Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 09:53

Trik vrhunskih kuvara: Dodajte jedan sastojak u mleveno meso i biće ukusno i sočno

Da li ste već probali ovaj trik uz koji će vam meso biti sočinje nego ikad pre?

Iako priprema jela od mlevenog mesa deluje kako veoma jednostavan zadatak, često se dešava da na kraju ima gumenast ukus i nimalo primamljivu boju.

Zato su vrhunski kuvari podelili trik koji će pomoći da od mlevenog mesa dobijete najbolji ukus i vizuelni izgled.

Potrebno je da u njega samo dodate malo sode bikarbone.

Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.

Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovo mleveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) pre pripreme.

Na taj način meso će imati lepu boju, a takođe će izostati gumenasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.