Tri vežbe za savršeno oblikovanu zadnjicu

Izvor: B92, 05.Dec.2021, 11:41

Tri vežbe za savršeno oblikovanu zadnjicu

Ukoliko želite da ciljano oblikujete svoju zadnjicu, fitnes treneri preporučuju tri vežbe koje su, itekako, delotvorne.

1. Bugarski čučanj

Ovu vežbu izvodite tako što jednu nogu stavite na određeno uzvišenje iza sebe, a s drugom nogom se spuštate u čučanj. Vežba se izvodi pod određenim opterećenjem.

2. "Hip Thrust"

Reč je o vežbi gde se, sedeći na tlu i oslanjajući lopaticama na klupicu ili neko uzvišenje, odgurujete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stopalima i potiskujete zadnjicu, svladavajući tako otpor svog tela ili nekog opterećenja poput šipke, tegova ili elastične trake.

3. Sumo čučanj s opterećenjem

Stanite u raskoračni stav. Stopala su šire od širine ramena i okrenuta su ka spolja pod uglom od 45 stepeni. Ruke su uz telo sa prednje strane, dlanovi su spojeni, a prsti okrenuti ka tlu. Spustite se u čučanj sve dok ne dodirnete prstima tlo. Opružajući se u zglobovima kukova i kolena vratite se u početni položaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.