Tri najbolje frizure za žene sa kovrdžavom kosom, svaka lokna se vidi FOTO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 15:56

Tri najbolje frizure za žene sa kovrdžavom kosom, svaka lokna se vidi FOTO

Kovrdžava kosa je već sama po sebi dovoljna frizura, ali način šišanja može mnogo da doprinese njenom izgledu.

Frizeri kažu da je ključ za ovladavanje loknama dobro šišanje sa doslednom rutinom nege.

"Za stilizovanje i održavanje, važno je da koristite proizvode posebno dizajnirane za kovrdžavu kosu kako biste poboljšali i definisali lokne", objašnjava Linda Miler, stručnjak za lepotu i negu kose za Best Life i dodaje:

"Redovno šišanje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe od vitalnog značaja za sprečavanje ispucanih vrhova i održavanje oblika frizure. Pored toga, korišćenje češlja sa širokim zupcima umesto četke može pomoći u raspetljavanju kose bez narušavanja kovrdža".

Ove tri frizure su najbolje za kovrdžavu kosu:

Piksi:

Piksi može pokazati vašu prirodnu teksturu dok minimizira održavanje.

"Piksi šišanje može biti hrabar izbor za kovrdžavu kosu, ali je neverovatno elegantno. Kratka dužina olakšava rukovanje i stilizovanje, dok lokne pružaju teksturu i volumen, čineći piksi šišanje živahnim i dinamični", kaže Miler.

Dugi slojevi:

Miler kaže da je dodavanje dugih slojeva idealno za kovrdžavu kosu jer smanjuje volumen na dnu i daje vašim dlakama uravnoteženiji izgled i definisan oblik.

"Pored toga, to je svestran izgled koji se može stilizovati i za ležerne i za svečane prilike", kaže ona.

Savetuje se da dok vam je kosa još mokra od pranja, dodajte balzam za kosu ili proizvod za kovrdžanje. Zatim držite glavu naopačke i uvijte je u pamučnu majicu. Posle dvadesetak minuta do pola sata, kada vam je kosa uglavnom suva, možete da otpustite majicu. Kovrdže treba da budu potpuno formirane.

Šiške sa prirodnom teksturom:

Ako ćete se odlučiti za slojeviti stil, razmislite o dodavanju šiški. Šiške na kovrdžavoj kosi mogu lepo da uokvire lice, posebno za one sa okruglim ili ovalnim oblicima lica. Ključ je da imate meke, bočne šiške koje se uklapaju u lokne, što dodaje dašak elegancije celokupnom izgledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.