Tri koraka do BLISTAVIH PROZORA - Spremite se za prolećno čišćenje doma, trebaju vam ove dve namirnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 12:24

Tri koraka do BLISTAVIH PROZORA - Spremite se za prolećno čišćenje doma, trebaju vam ove dve namirnice

Bez muke i najbrže moguće.

Ukoliko se spremate za prolećno čišćenje kuće, sigurno ćete čistiti i prozore. Evo kako da ih operete da budu blistavi i čisti.

Destilovana voda 

Pre nego što posegnete za sredstvom za pranje prozora, očistite ga vodom. Voda iz česme ima kamenca, pa nije dobra za čišćenje staklenih površina, jer ostavlja mrlje. Zato je bolje, ako ste u prilici, da koristite destilovanu vodu. Ako nemate onu iz prodavnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za prvu pomoć možete i da prokuvate i prohladite vodu sa česme. Sunđer umočite u vodu i pređite površine prozora kako biste skinuli grubu prljavštinu.

Alkoholno sirće i voda

Umesto sredstva za pranje prozora koja sadrže razne hemikalije koristite rastvor alkoholnog sirćeta i vode. Za razliku od kupovnih, ovo sredstvo koje ćete sami jednostavno napraviti ne ostavlja tragove posle brisanja.

U flašu sa prskalicom sipajte vodu, opet ako možete destilovanu i sirće u razmeri 50:50. Ako su prozori više zaprljani dodajte ovom rastvoru i jednu kašičicu sode bikabone.

Promućkajte, pa isprskajte prozore i očistite ih, najbolje, krpom koja ima vlakna od mikrofibera.

Novine

Ako hoćete da vam prozori zablistaju punim sjajem, na kraju ih izglancajte starim novinama. To je provereni način da dobijete besprekorno čiste prozore.

Izgužvajte stare novine i izglancajte njima temeljno celu površinu prozora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.