Treći samit žena lidera regiona biće održan 2. i 3. juna

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 09:38

Treći samit žena lidera regiona biće održan 2. i 3. juna

Da li ste nekad čule za "Biznis anđele" i način na koji mogu da finansiraju kompanije koje vode žene? Šta je NFT i da li znate da on može biti stvar prestiža za brend idoneti vam veliku finansijsku korist? Kako prepoznati dobru ideju i pokrenuti uspešan startup, kako koristiti izazove za sopstveni rast i razvoj… samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti treći Samit žena lidera.

Treći "Samit žena lidera" će biti održan 02. i 03. juna u Fruškim termama. Ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Samit okupiti preko 200 žena iz celog regiona, žena koje će usvajati nova znanja uz pomoć izvrsnih panelista, pronalaziti inspiraciju na stručnim diskusijama, proširiti svoju poslovnu mrežu, a povrh svega – osnažiti žene na svom putu ka uspehu.

Tema ovogodisnjeg Samita: "Future is Now", inspirisana je inovacijama koje menjaju svet, a koje nam pružaju neverovatne mogućnosti.

Prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita, ovogodišnji događaj biće prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju, pronađu inspiraciju za svoje nove poduhvate i na tom putu međusobno povežu, jer nam sadašnjost pruža prilike koje ne treba propustiti.

Samit otvara ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Žene iz Srbije i regiona će imati priliku da se upoznaju i sarađuju sa drugim talentovanim ženama sličnih poslovnih ciljeva sa kojima će podeliti novine u poslovanju. Prisustvo na Samitu će vam omogućiti da se povežete sa preko 200 žena profesionalaca, lidera, da razmenite iskustva, steknete nove veštine, i učestvujete u građenju jake ženske mreže, kao i da se informišete o najnovijim trendovima u poslovanju”, istakla je Golić i dodala da se u prethodne dve godine izazova, mnogo žena našlo na raskrsnici, a međusobna podrška jedna drugoj nam je omogućila da prebrodimo krize i postignemo mnogo toga na ličnom i profesionalnom planu, što je i glavni cilj Samita.

Neki od cenjenih učesnica i govornica na Samitu biće: Tatjana Matić - ministarka trgovine, turizma, i telekomunikacija, Brankica Janković - poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti, Ana Drašković - globalna direktorka razvoja poslovanja Evropske banke za obnovu i razvoj, Marija Ilić - predsednica upravnog odbora Asocijacije industrije video igara Srbije, Diana Gligorijević - suosnivač Telegroup sistema, , Stella Karl Ćosić - trener za profesionalni i lični razvoj, autor programa 4R, Marija Pasuljevic – izvršna direktorka eCommerce asocijacije Srbije kao i mnoge druge.

Među brojnim atraktivnim temama biće inovativne metode finansiranja poput “Biznis anđela”, učesnice će se upoznati i sa pojmom NFT-a koji sve češće uzburkava pažnju svetske javnosti, govoriće se o uspešnom rukovođenju, ličnom razvoju, emocionalnoj inteligenciji, dok je drugi dan posvećen medijima, PR-u, kao i razvoju startup ekosistema.

"Verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, poslovanja i žene koje počinju ili su u fazi rasta i razvoja i damo priliku novoj generaciji mladih liderki", istakla je Danijela Golić koja veruje da će i treći Samit biti predvodnik u inovacijama i doneti nove prilike za jačanje poslovnih žena Srbije i regiona.

U okviru organizacije “Samit žena lidera” pokrenuta je i „Akademija Samita žena lidera“ kroz koju je prošlo preko 300 polaznica, "Biznis mentor program" koji se odvija već drugu godinu za redom kao i brojne edukacije i networking sesije.

Više o "Samitu žena lidera" možete pogledati na sajtu: https://samitzenalidera.com/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.