Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 09:22
Tradicionalni BAKIN recept za POSNU sarmu - Pun UKUS domaćeg jela će oduševiti CELU porodicu
U vreme posta jedno od starinskih, tradicionalnih jela koje su spremale naše bake je posna sarma.
Gurmani kažu da ako se spremi po pravilnoj recepturi posna sarma može biti i bolja od one sa mesom. Svakako, zdravija verzija ovog domaćeg jela je kraljica svih posnih slava i gozbi.
Ako budete pažljivo pratili bakin recept, zasigurno je da će rezultat biti ukusuno jelo koje možete poslužiti, kako na porodičnom rućku, tako i na nekom većem okupljanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Potrebno je:
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk i šargarepu. Onda dodavati, jedno po jedno, seckano povrće; celer, krompir, pa dodati pahuljice, opran pirinač, seckan beli luk. Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin, ajvar. Sve dobro izjednačiti. Listove kupusa očistiti, ukloniti deblji deo lista i staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme na duže. Ređati uspravno u šerpu. Naseckati sredinu kupusa, koja je ostala, dodati još malo paprike i malo dimljene ribe, po želji. Ubaciti lovorov list i preliti vodom i ostaviti sarmu da se krčka 2,5 sata, na tihoj vatri. Po zelji zapeći.
Nastavak na SrbijaDanas.com...