Torta Milkica osvaja već na PRVI ZALOGAJ: Sprema se za svega 15 minuta, a još brže nestaje iz tanjira

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 20:06

Torta "Milkica" osvaja već na PRVI ZALOGAJ: Sprema se za svega 15 minuta, a još brže nestaje iz tanjira

Topla preporuka, isprobajte i nećete se pokajati!

Saglasićemo se da je uživanje u malim stvarima, zapravo ono što našim životima i trenucima predaha daje pravu draž. Još ukoliko je takav užitak "sladak", onda možemo smatrati da je hedonizam potpun.

U tom cilju, donosimo vam recept za jednu od najukusnijih torti koje ćete ikada probati, a obećavamo da će vaši ukućani, prijatelji ili možda partner (ukoliko pripremate zavodljivo - ljubavno iznenađenje) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitati za još jedno, dva, pa čak i tri dodatna parčeta.

Torta koja je prava rapsodija najlepših ukusa, koji će izazvati senzaciju svakog receptora na jeziku i probuditi svako vaše čulo od zadovoljstva, zove se "Milikica". Naziv nosi po tvorcu recepta, Milkici Nikolić, vaspitačici jedne prestoničke predškolske ustanove. Evo šta vam je sve neophodno za ovo malo, slatko savršenstvo.

- Pakovanje tamnih kora;

- Pakovanje mlevenog keksa;

- Kisela pavlaka 700 g;

- Šećer u prahu 200 g;

- Krem šlag 500 g;

- Kisela voda 500 ml;

- Čokoladno mleko 500 ml;

U prvu posudu sipati šećer u prahu, pavlaku i dobro sjediniti, a potom dodati mleveni keks.

U drugu posudu sipati 500 g krem šlaga i 500 ml kisele vode, te dobro izmutiti.

Potom, u smesu sa mlevenim keksom dodati 3 kašike umućenog šlaga i dobro izmešati da se sve sjedini. Na tacnu staviti koru, "izbockati" i ravnomerno rasporediti trećinu čokoladnog mleka. Odozgo naneti trećinu fila sa mlevenim keksom, pa preko smesu sa krem šlagom. Postupak ponoviti još dva puta.

Uživajte u ukusu lagane, vazdušaste i ono najvažnije - brze torte bez pečenja. Prijatno!

Srbija Danas/A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.