Top 10 maski sa kokosovim uljem

Izvor: Savršena.com, 25.Okt.2018, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 maski sa kokosovim uljem

Kokosovo ulje je jedan od najboljih prirodnih proizvoda za negu kože . Prednosti kokosovog ulja su velike – od nege kože i nege kose do probave i zdravlja srca.
Ali zašto je kokosovo ulje baš tako sjajno za kožu? Kokosovo ulje ima antibakterijsko i antifungalno dejstvo, i  neizbežan je sastojak  baš zbog toga u velikom broju maski za lice.
Kokosovo ulje možete koristiti umesto svoje hidrantne kreme. Takođe, ukoliko imate masnu kožu lica, ne brinite se, jer je svakom tipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << kože potrebna hidratacija.
Možete koristiti jednostavnim masiranjem samo kokosovo ulje, masirajući vaš vrat ili dekolte.
Takođe, prednost ovog ulja što ga možete koristiti kao losion za sunčanje. Tokom čitavog perioda izlaganja suncu, na vaše telo deluje tako umirujuće, nahraniće i hidriraće vašu preplanulu kožu.
Dakle, kokosovo ulje ima niz prednosti za vašu kožu. Iz tog razloga ne čudi što je čest sastojak velikog broja kozmetičkih proizvoda za lice. Osim toga, kada ga koristite kod kuće, pruža niz prednosti koje će posebno značiti vašoj koži.
U kombinaciji sa drugim sastojcima, maske od kokosovog ulja pružaju neophodnu negu vašem licu, ali morate redovno koristiti maske i pripremiti ih na adekvatan način.
Evo nekoliko maski za lice od kokosovog koje vam mogu pomoći kod problema, kao što su bubuljice i prve bore na licu, nakon kojih će vaša koža biti meka, čista, nežna i blistava.
Maska od meda, limuna i kokosovog ulja Med je prirodni humektant, koji hidrira vašu kožu, dok je sok od limuna  prirodni astringent, koji pomaže kod zatezanja koža i velikih pora. U isto vreme med se bori protiv bubuljica i mitisera, i izbeljuje ožiljke na licu
Prilikom korišćenja kokosovog ulja za kožu, koristite organsko, nerafinisano, ekstra devičansko ulje kako biste izbegli iritacije kože. Prerađeno kokosovo ulje sadrži druge sastojke i dodatke koji mogu uzrokovati alergijske reakcije.
Pre upotrebe kokosovog ulja, proverite jeste li alergični na kokosovo ulje uz pomoć testa.
Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
2 kašičice sirovog meda
1/2 čajna kašičica soka od limuna
Uputstvo za pripremu:
Pomešajte gore navedene sastojke temeljno u maloj posudi za mešanje. Na čisto lice nanesite debeli sloj maske. Ostavite da maska na licu stoji 15 minuta, a za to vreme pripremite hranu za vašeg kućnog ljubimca, kako bi vam brže prošlo vreme. Na kraju isperite hladnom vodom, i  osušite lice peškirom.
Limun, jogurt i kokosovo ulje za masnu kožu Ova maska ​​za lice ima funkciju da hrani i u isto vreme hidrira vaše ćelije kože. Takođe, maska radi na zaštiti vaše kože od oštećenja i starenja. To je odličan izbor za masnu kožu , jer masnoća sa lica se može ukloniti jednostavnim maskama na efikasan način. U isto vreme nežno čisti i duboke pore.
Sastojci:
½ kašičice kokosovog ulja
½ kašičice soka od limuna
1 kašičica jogurta
Postupak za pripremu:
Pomešajte kokosovo ulje, limun i jogurt u posudi. Nanesite debeli sloj na čisto lice i sačekajte 15 minuta. Isperite toplom vodom na kraju i osušite lice čistim peškirom. Ovu masku možete da praktikujete jednom nedeljno i veoma brzo ćete primetiti kako će vaše lice povratiti sjaj i svežinu.
Soda bikarbona i kokosovo ulje za mitisere Ova maska ​​za lice deluje poput čišćenja, uklanja prljavštine i mrtve ćelije kože , a u isto vreme pomaže kod posvetljenja tona vaše kože.
Sastojci:
1 kašičica kokosovog ulja
1 kašičica soda bikarbona
Postupak za pripremu:
Pomešajte 1 kašičicu kokosovog ulja sa 1 kašičicom soda bikarbone u obliku maske.
Nanesite direktno na vašu kožu, fokusirajući se na ona mesta, na kojima se češće javljaju mitiseri, kao što je – nos, brada itd. Lagano masirajte prstima kružnim pokretima od 5-10 minuta. Operite masku sa lica hladnom vodom i očistite lice sa čistim peškirom. Budite nežni, nemojte trljati i biti grubi sa peškirom.
Kokosovo ulje i kurkuma ​​za olakšavanje kože Kombinacija kokosovog ulja i kurkume pomaže vam kod neophodne hidratacije kože lica, i u isto vreme efikasno se bori protiv bora i onih najsitnijih finih linija na licu.
Sastojci:
1 kašičica kokosovog ulja
1 kašičica kurkume
Postupak:
Pomešajte kokosovo ulje i kurkumu i nanesite na čisto lice i ostavite da stoji 15 minuta. Sigurno ne stižete danima da sredite svoje nokte, tako da je ovo idealno vreme da nalakirate nokte. Na kraju isperite lice hladnom vodom i osušite čistim peškirom. Masku praktikujte jednom u deset dana i videćete kako se vraća živost i elastičnost vašoj koži lica.
Zobena kaša i kokosovo ulje za kožu sklonu aknama Kokosovo ulje je odličan izbor za lečenje kože sklone aknama i bubuljicama, zbog svojih antibakterijskih svojstava. Ova maska ​​za lice biće idealan izbor za vas, budući da zobena kaša deluje umirujuće na upaljenu kožu vraćanjem prirodne ravnoteže PH.
Sastojci:
1 kašičica kokosovog ulja
3 kašičice zobene kaše
Topla voda
Postupak pripreme maske za lice:
Stavite zobene pahuljice u posudu i dodajte dovoljno tople vode da biste napravili kompaktnu smesu . Zatim dodajte i pomešajte kokosovo ulje sa sastojcima i dobro promešajte. Nanesite masku na vaše lice i l nežno trljajte u lice kružnim pokretima. Ostavite masku 15 minuta, a nakon ovog vremena isperite lice hladnom vodom i osušite lice čistim peškirom.
Maska protiv bora od kokosovog ulja, oraščića i avokada Avokado i kokosovo ulje deluju tako da hidriraju i neguju vašu kožu, štiteći je od preranog starenja i ostavljajući kožu lica makanom i sjajnom. Avokado takođe štiti od slobodnih radikala, usporavajući proces starenja kože.
Kokosovo ulje sadrži antioksidanse koji oštećuju slobodne radikale. Kokosovo ulje takođe nudi i zaštitu od sunca i ima SPF od otprilike 5. Avokado će hidrirati kožu, a muskatni oraščić će nežno ljuštiti kožu izloženu aknama i sprečiti dalju pojavu bubuljica na licu.
Sastojci:
Zreo avokado
1 kašičica kokosovog ulja
½ kašičica muskatnog oraščića
Postupak:
Ispasirajte jedan avokado i dodajte u muskatni oraščić i kokosovo ulje da biste napravili masku. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom.
Maska za lice od kamilice i maslinovog ulja Kamilica vam pomaže kod opuštanja kože, dok šećer deluje kao piling i pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija sa lica.
Sastojci:
¼ šolje kokosovog ulja
½ šolje običnog šećera
Kesica čaja od kamilice
Uputstvo za pripremu maske:
Sadržaj kesice čaja sipajte u posudu i dodajte šećer i ulje i dobro promešajte. Prstima nanesite masku po celom licu. Kada nanesete masku na lice, ostavite da deluje od 10-20 minuta. Na kraju isperite hladnom vodom i dobro osušite lice.
Med, zeleni čaj i kokosovo ulje za sjajnu kožu Ova kombinacija antioksidansa od bogatog zelenog čaja, umirujućeg kokosovog ulja, limuna i meda ostaviće vašu kožu dobro hidriranu i sjajnu.
Sastojci:
1 kašičica kokosovog ulja
2 kašičice meda
1 kašičica zelenog čaja  (ili oko ½ količine lišća koje se nalazi u jednoj kesici čaja)
2 kašičice soka od limuna
Postupak:
Pomešajte zajedno med, kokosovo ulje, sok od limuna i zeleni čaj. Kada ste ujednačili sve sastojke i dobro ih povezali, stavite masku na lice da stoji do deset minuta. Na kraju isperite toplom vodom i osušite peškirom.
Nakon redovne primene ove maske za lice, primetićete vrlo brzo kako se vraća sjaj na vaše lice, i gubi onaj beživotni izgled, bez blistavosti i neophodne svežine.
Banana, kurkuma i kokosove ulje za bubuljice Kokosovo ulje i kurkuma zajedno spojeni u maski, čine dobru masku za lice u borbu protiv akni, zbog svojih protivupalnih svojstava. Banana hidrira i vlaži kožu. Takođe, banana smanjuje vidljivost ožiljaka i  akni. Bori se u isto vreme protiv bora i finih linija.  Kurkuma ima antiseptička i antibakterijska svojstva.
Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1/2 zrela banana
Prstohvat kurkume
Uputstvo za pripremu:
Ispasirajte 1/2 zrelu bananu uz pomoć viljuške. Pomešajte kokosovo ulje i kurkumu da biste dobili konzistentnu mešavinu, i dodajte ispasiranu bananu. Nanesite masku i ostavite da stoji na licu 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Masku koristite jednom do dva puta nedeljno. Nakon prvog meseca primetićete prve vidljive rezultate na vašem licu. Lice će vam biti svežije, jedro i sjajno, bez ijedne bubuljice na licu.
Maska za lice od kamilice, kokosovog ulja i ovas Nakon ove maske vaša koža će biti mlađa i izgledati svetlije.
Sastojci:
2 kašike meda
Čaj od kamilice (od jedne kesice)
1 kašika ovsa u prahu
2-3 kapi kokosovog ulja
Uputstvo za pripremu maske za lice:
Istresite sadržaj kesice čaja u posudu, onda dodajte ovas, ulje i med i sve dobro pomešajte. Kružnim pokretima, pomoću prstiju, masku nanesite na  lice. Ostavite masku da stoji na licu 10-20 minuta. Za to vreme pripremite za vas i vaše dete jedan sok, i opustite se dok je maska na vašem licu. Nakon toga isperite masku hladnom vodom i osušite lice peškirom.
Sada ste u potpunosti informisani o svim maskama za lice koje možete napraviti od kokosovogo ulja. Svaka od njih je posebno kreirana za određene probleme kože, a na vama je da koristite onu masku koja će vama najviše odgovarati.
Možete i kombinovati više maski, kako bi na kraju odabrali onu najbolju od svih za vas, koja vama najviše odgovara. I na kraju važno je da ih koristite po uputstvu i da ih redovno primenjujete, kako bi dobili željenje rezultate.
The post Top 10 maski sa kokosovim uljem appeared first on Savršena.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.