Tkanina vam se ZALEPILA ZA PEGLU i ne znate šta ćete: REŠENJE imate U KUĆI i deluje PROVERENO za 15 minuta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2021, 08:46

Tkanina vam se ZALEPILA ZA PEGLU i ne znate šta ćete: REŠENJE imate U KUĆI i deluje PROVERENO za 15 minuta!

Kada dno ovog kućnog aparata nije savršeno čisto, povećava se rizik od oštećenja odeće.

Jedna od retkih stvari koje ćete se setiti da očistite u svom domu je najverovatnije pegla.

Prljava ili zagorela, veliki je problem, bez obzira na to da li ste je vrelu zalepili na neki odevni predmet ili se u njoj nakupilo kamenca od vode ili drugih nečistoća.

Zato s vremena na vreme očistite peglu, kako biste rizik od progorevanja odeće smanjili na minimum.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Novine 

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu. Stavite čistu, suvu krpu na dasku za peglanje i pokrijte je listom novina. Pređite nekoliko puta preko papira i čvrsti zagoreli komadi će spasti sa pegle.

So

Postavite peglu na najvišu temperaturu. Na dasku za peglanje stavite suvu pamučnu krpu i obilno je pospite krupnom morskom solju. Prelazite peglom sve dok se zagoreli ostaci na dnu ne očiste.

Soda bikarbona

Pripremite gustu pastu od 3 kašike soda bikarbone i 1 kašike vode. Pokrijte dno pegle smesom, pa uzmite peškir ili pamučnu krpu i pažljivo očistite mrlje. Peglu kasnije temeljno očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Alkoholno sirće

Lagano zagrejte peglu, pa je isključite. Uzmite komad pamučne tkanine, natopite ga alkoholnim sirćetom i istrljajte mesta na kojima su se nakupile nečistoće.

Pasta za zube

Hladno dno pegle prekrijte pastom za zube i ostavite je tako 2-3 minuta. Za poliranje površine obrišite je mekim pamučnim peškirom nežnim kružnim pokretima. Isperite pastu za zube.

Uključite peglu na maksimalnu temperaturu i pritisnite dugme za paru kako biste očistili ostatke paste za zube koji su ostali u otvorima za paru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.