Tinejdžerke poludele: Vratio se trend lica bez obrva FOTO

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 11:27

Tinejdžerke poludele: Vratio se trend "lica bez obrva" FOTO

Kako prolaze godine tako se menjaju i trendovi, a jedan koji je ponovo zaludeo svet poprilično "para" oči.

Nakon što je svetom oživeo trend naglašenih i prirodnih obrva, mnoge žene su odahnule.

Ipak, sada se vratio trend "lica bez obrva" koji je vladao još devedesetih, a sve više dama je odlučilo da sledi "slepo" ovaj trend.

Naime, slavne ličnosti, ali i one koje ih budno prate, počele su da izbeljuju svoje obrve, da ih prekrivaju korektorom, puderom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa čak i da ih briju, kako se ne bi videle nakon mejkap transformacije.

A zvezde svetske scene poput Madone, Kim Kardašijan, Kejti Peri, pa čak i Kanje Vesta praktikuju ovaj trend.

Međutim, prema rečima istoričarke Rejčel Gibson, ovo nisu izmislile slavne ličnosti ovog sveta, već ovaj trend datira još iz srednjeg veka

"Žene su prekrivale obrve puderom još u srednjem veku. Visoko, široko i golo čelo bilo je standard lepote, a ovom tehnikom su obile privid ovog ideala ", rekla je Rejčel Gibson i dodala da su žene nekad stavljale orahovo ulje na obrve svoje dece kako im iste ne bi uopšte rasle.

Devedesetih su ga proslavile i slavne manekenke poput Linde Evangeliste, kojima je lice bez obrva postalo zaštitni znak.

Danas se ovaj nekadašnji standard lepote vratio na velika vrata. Sve više tinejdžerki uklanja obrve radi novog trenda koji se proširio TikTokom.

Veruje se da je pandemija koronavirusa uticala da ovaj trend doživi svoju ekspanziju među mlađom publikom

"Sviđa mi se ovaj trend. Možeš u potpunosti da vidiš nečije oči. Ludo je", priznala je jedna korisnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.