Izvor: B92, 24.Jan.2020, 14:29

Teletina sa šljivama FOTO

Teletina sa šljivama FOTO

Priprema
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na 4 medaljona.
Pospite ga solju i biberom.
Sipajte preko malo maslinovog ulja i utrljajte u meso.
Zagrejte tiganj i sipajte kašiku maslinovog ulja i manji komad putera.
Ispržite meso sa svake strane dok ne porumeni.
Meso izvadite na kuhinjski ubrus.
Isecite luk, šargarepu i celer i ispržite u istom tiganju sa kašikom maslinovog ulja. Dodajte i nekoliko oljuštenih arpadžika. Čim povrće omekša, dodajte crveno vino i sačekajte da ispari. Dodajte cele oljuštene krompire i suve šljive.
Promešajte i sipajte teleći bujon. Omotajte listove kadulje i postavite ih u jedan ugao, pospite majčinom...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.