Teletina sa šljivama FOTO

Izvor: B92, 24.Jan.2020, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teletina sa šljivama FOTO

Priprema

Isecite prethodno oprano i osušeno meso na 4 medaljona.

Pospite ga solju i biberom.

Sipajte preko malo maslinovog ulja i utrljajte u meso.

Zagrejte tiganj i sipajte kašiku maslinovog ulja i manji komad putera.

Ispržite meso sa svake strane dok ne porumeni.

Meso izvadite na kuhinjski ubrus.

Isecite luk, šargarepu i celer i ispržite u istom tiganju sa kašikom maslinovog ulja. Dodajte i nekoliko oljuštenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << arpadžika. Čim povrće omekša, dodajte crveno vino i sačekajte da ispari. Dodajte cele oljuštene krompire i suve šljive.

Promešajte i sipajte teleći bujon. Omotajte listove kadulje i postavite ih u jedan ugao, pospite majčinom dušicom i brašnom, pa promešajte.

Sve prebacite u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Dodajte paradajz, senf i žuti šećer. Začinite solju i biberom. Promešajte i poklopite.

Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni, na sat vremena. Trideset minuta pre kraja, u posudu dodajte meso.

U tiganj sipajte kašiku maslinovog ulja i komad putera. Dodajte so i lovorov list. Dodajte bukovače koje ste prethodno očistili četkicom i isekli do dužini.

Nakon nekoliko minuta dodajte i lisičarke. Dinstajte dok se ne skuva, povremeno mešajući.

Gljive možete da flambirate s 20 ml brendija.

U istom tiganju na malo putera sortirajte oljuštene vrhove špargli.

Teletinu sa šljivama poslužite s dinstanim gljivama i šparglama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.