Tatu buntovnica u Dauningu 10

Izvor: Press, 14.Maj.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatu buntovnica u Dauningu 10

Samanta Kameron, supruga novog britanskog premijera, ima nepodeljene simpatije javnosti, koja je smatra za najbolju predstavnicu „novih torijevaca"
Supruga novog britanskog premijera Samanta Kameron već sada je popularna gotovo kao i on. Nova britanska prva dama uselila se u tradicionalnu premijerovu rezidenciju u ulici Dauning 10 i svojom pojavom privukla je više pažnje nego Dejvid Kameron, koji je držao prvi politički govor u ulozi predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlade.
U jednostavnoj mornarskoplavoj haljini koja je nenametljivo isticala njen trudnički stomačić izgledala je lepo i elegantno, bez traga poslovne ukočenosti i preterane ozbiljnosti. Stil je oduvek bio vrlo važan novoj britanskoj prvoj dami, za koju se smatra da je najbolja predstavnica „novih torijevaca".
Prva dama britanske mode
„SemKem", kako je britanski mediji od milja zovu, ima 39 godina i najmlađa je prva dama u Britaniji u poslednjih 50 godina. Iako ima dvoje dece, a u septembru očekuje i treće, takođe ima i vrlo uspešnu poslovnu karijeru, čime se razlikuje od uobičajenog, stereotipnog poimanja uzorne supruge torijevca koja dane provodi u kuhinji ili vrtu. Britanski mediji već nazivaju prvi par „britanskim Kenedijima" jer su, poput njih, vrlo mladi i za razliku od večno namrgođenog Gordona Brauna, lepo izgledaju. Britansko izdanje časopisa „El" već je proglasilo Samantu za „prvu damu britanske mode", a portal MajSelebritiFešn proglasio ju je za najbolje obučenu ženu u svetskoj politici.

Iako je ćerka aristokrate, ser Redžinalda Edrijena Berklija Šefilda, nije tipična predstavnica aristokratije niti su joj u životu uvek tekli „med i mleko". Najstariji sin bračnog para, Ivan Kameron, imao je cerebralnu paralizu i epilepsiju i umro je sa šest godina, što je duboko pogodilo Dejvida i Samantu. Par trenutno očekuje svoje četvrto dete. Samanta je tokom karijere dokazala da, osim što je „plemenitog porekla", ujedno zna i želi da radi. Od kada je došla na čelo kompanije „Smitson", pre 14 godina, u potpunosti je preokrenula njene negativne trendove i pretvorila je u jedan od najpopularnijih modnih brendova. Iako je imala mogućnost pohađanja najprestižnijih svetskih internata, njen suprug ju je jednom opisao kao „vrlo nekonvencionalnu osobu, jer je pohađala redovnu školu".
Tipična zaposlena Britanka
Uvek je bila na glasu kao buntovnica, družila se s poznatim britanskim muzičarem Trikijem i ima istetoviranog delfina na članku. Iznenadila je britansku javnost kada je u oktobru prošle godine došla na torijevsku konvenciju u haljini lanca „Marks & Spenser", koja je koštala 65 funti, i u cipelama modne kuće „Zara".

Dan pošto se uselila u premijersku rezidenciju, viđena je kako sama vozi decu u školu i vrtić i potom, s osmehom na licu, odlazi na posao. Reč je o situaciji s kojom svaka zaposlena Britanka može da se poistoveti, što će joj sigurno povećati popularnost. SemKem zaista jeste oličenje prosečne Britanke: prezaposlena majka koja sama obavlja sve svoje obaveze i velika je podrška svom suprugu, ali ne voli razgovor o politici.
- Ona nije udata za politiku, udata je za Dejva - rekao je insajder iz nove britanske vlade, što u potpunosti opisuje kakvu je novu prvu damu dobila Velika Britanija.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.