TVRDOKORNE MRLJE NA PLOČICAMA su prošlost: Evo najmoćnijeg rešenja, koje se LAKO PRIPREMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 09:51

TVRDOKORNE MRLJE NA PLOČICAMA su prošlost: Evo najmoćnijeg rešenja, koje se LAKO PRIPREMA

Od prirodnih sastojaka koji nisu štetni

Prljave, masne pločice poznate su svima. Nekad vam se čini kao da je potrebna čitava večnost da ih operete i opet niste zadovoljni.

Tokom pripreme hrane, ulje prska, u kupatilu se prosipa hemija i sve se zalepi i gotovo da je nemoguće sve to oribati. Na svu sreću postoji prirodno rešenje koje nema štetne uticaje na okolinu, a rešiće vas muka.

Materijali koji su vam potrebni:

Kombinacije specifičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << materijala variraju u zavisnosti za kojim od tri sredstva za čišćenje tragate i vrste vaših pločica.

- Svetle pločice i čišćenje fugni - soda bikarbona.

Ako imate fleke od vode, ili svetle mrlje u vašem talogu, trebalo bi da budete u mogućnosti da ih otklonite laganim trljanjem sa nešto sode bikarbone.

1. Uzmite sunđer sa abrazivnom stranom i potopite ga u vrelu vodu.

2. Umočite vaš mokar sunđer u sodu bikarbonu.

Zatim ribajte vaše svetle pločice i fugne sa mokrim sunđerom umočenim u sodu bikarbonu. Kada dobro natopite i istrljate svoje pločice, dobro isperite sunđer i uklonite višak sode bikarbone sa toplom vodom.

Ovo je odličan način da na brzinu osvežite vaše fugne i pločice, ali predstavlja i najjednostavniji mogući.

Za jače fleke na vašim pločicama i fugnama, ili mestima na kojima se prljavština počela nakupljati, možete pojačati svoje čišćenje sa dodavanjem alkoholnog sirćeta sodi bikarboni u odnosu 1 prema 2.

1. Natopite vaš sunđer u nerazblaženo destilisano alkoholno sirće.

2. Očistite pločice i prljavštinu sa površina kojima je potrebnije mnogo ozbiljnije čušćenje sa sirćetom.

3. Pospite sodu bikarbonu po površini predhodno natopljenoj sirćetom i odmah ribajte sodu bikarbonu sa sunđerom ili ribaćom šetkom, kako biste zaista prodrli u pore pločica i uspeli da uklonite nečistoće iz njihovih reljefa.

Ovo je posebno efikazan način čišćenja površina oko vaših toaleta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.