TV ekran je pun mrlja i otisaka prstiju? Evo kako da ga SIRĆETOM OČISTITE, PRAŠINA SE VIŠE NEĆE LEPITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2021, 16:24

TV ekran je pun mrlja i otisaka prstiju? Evo kako da ga SIRĆETOM OČISTITE, PRAŠINA SE VIŠE NEĆE LEPITI

Televizor je potrebno očistiti kako biste uklonili prašinu i nečistoću koja se nakuplja tokom vremena.

Prašina, prljavština i otisci prstiju na vašem TV ekranu sigurno ne pridonosi kvaliteti slike, no s čišćenjem modernih ekrana ipak trebate biti jako oprezni jer se lako oštete. Stoga dobro pazite kakvu krpu i sredstva koristite jer bi u protivnom vaš skupi gadget mogao biti nepovratno izgubljen.

Bez obzira koji tip televizora posedujete za njegovo čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potreba vam je suva krpa od mikrofibre koja je namenjena čišćenju stakala na naočarama, ekrana na mobilnom i sočiva na kamerama.

Osetljivi LCD, i plazma televizori ne mogu se i ne smeju čistiti uobičajenim tečnim sredstvima za čišćenje. Za njihovo 'glancanje' koristite mekanu, suvu krpu od mikrofibera, a tvrdoglave mrlje pobrišite vlažnom krpom koja je namenjena čišćenju elektronike.

Veoma je bitno pre čišćenja ugasiti TV. Kad se isključi, najbolje je pričekati dok se ekran ne ohladi .To daje vremenu statičkom elektricitetu da se rasprši tako da se prašina više ne lepi za ekran. Takođe, za razliku od vrućeg ekrana, ​​hladni ekran je lakše očistiti.

Koristite mešavinu belog sirćeta i vode

Ako mrlje potraju, može se koristiti mešavina belog sirćeta i vode. Sirće je prirodni deterdžent, što ga čini ekološkim, praktičnim i jeftinim proizvodom.

Pomešajte sirće s vodom (50% svakog za proporcije).

U dobijenu smesu umočite krpu od mikrovlakana. Oprez: nemojte sipati ili prskati tečnost pravo na ekran.To bi moglo procuriti i infiltrirati se u televizor i oštetiti ga.

Obrišite ekran čistom i suvom krpom, umesto da zaslon suši na vazduhu , kako biste izbegli pojavu pruga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.