TRUNU ZUBI, otiče koža! Bela Hadid godinama ima lajmsku bolest, a sada vodi borbu sa infekcijama

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 16:27

TRUNU ZUBI, otiče koža! Bela Hadid godinama ima lajmsku bolest, a sada vodi borbu sa infekcijama

Model Bela Hadid otkrila je sa kojim posledicama Lajmske bolesti se trenutno susreće...

Najtraženija manekenka Bela Hadid otkrila je da joj je Lajmska bolest dijagnostikovana kada je imala 14 godina i priznala da joj onemogućava svakodnevno funkcionisanje. Jednom prilikom je objasnila da se svakog dana suočava sa nizom neprijatnosti - aritmijom srca, promenama raspoloženja, bolovima u zglobovima, znojenjem, mučninom, nesanicom, glavoboljom, teskobom i zbunjenošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
"Svaki dan bih znala da osetim i po desetak od ovih simptoma i to od 14. godine. Sve je postalo još teže kad sam napunila 18. Ovo je ono što svakodnevno trpimo. Bez leka. To je toliko uticalo na moje pamćenje da iznenada više nisam znala kako da se dovezem od Malibua do Santa Monike gde sam živela. Nisam mogla ni da jašem. Bilo mi je jako loše. Morala sam čak i da prodam konja jer nisam mogla da se brinem o njemu", govorila je svojevremeno manekenka.

Tooth update! There was a low-grade infection underneath the tooth, NEXT to the tooth I thought was suffering(she’s good) which is the one I got a root canal on a year ago. It continued to spread down,causing a low grade infection in my jaw. I have felt in my heart for months that I needed this tooth out, to heal the rest, and if not, it was going to take me out!Please listen to your bodies my friends please!!! This made my Lyme flare up, which means the Lyme is attacking the places that are suffering ie tooth, jaw, gut, brain, spine, bones, etc oh and the entire nervous system💕 Any minor trauma to the body whether it’s physically or mentally can cause Lyme to flare up. My jaw has been so inflamed, and would flare up/inflame randomly when I was/am overly stressed or over working. Lyme flare ups happen all the time, so that doesn’t worry me, it’s more-so the jaw situation and how radiating the pain is especially with the Lyme. Some days okay! and some days are difficult. but when my jaw/nerves started to hurt on an aggressive level; it just went 0-100. And now we’re here! I am ok though!! i feel better when I’m riding! (And after starting the 2 rounds of anti-biotics) (that in itself is a wild ride) I think my horses just really take my mind off the pain. This is the reason i stopped riding 10 years ago, and i wasn’t going to let it get to me at my first show back🤭anyways , moral of the story , I’m getting this tooth extracted tomorrow! Going to heal that infection! Ive never been so excited go to the dentist..thank you for checking in on me I see you all!! wish me luck!!!

♬ PRETTY BOY FLOW - STURDYYOUNGIN

Ona je pre samo par dana objavila je na svojoj društvenoj mreži trenutno zdravstveno stanje i sa koji posledicama lajmske bolesti se bori.

"Popravak zuba. Imala sam manju infekciju ispod zuba na kojem sam dobila korenski kanal pre godinu dana. Došlo je do infekcije u vilici. Mesecima osećam da treba da se izvadi i izleči ostatak zuba. Molim vas, slušajte svoj organizam", poručila je Bela Hadid.

Manekenka je dodala da boluje od Lajmske bolesti koja se prema njenim rečima "rasplamsala". Napomenula je da ta bolest "napada zube, vilicu, mozak, kičmu, kosti i ceo nervni sistem".

Inače, od lajmske bolesti patili su i njena majka Jolanda i brat Anvar, a još neke od slavnih zvezda koje su imale ovo oboljenje jesu i Džastin Biber, Alek Boldvin, Šanaja Tvejn, Ben Stiler, Keli Ozborn...

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Pojava karakterističnog crvenila kože na mestu uboda krpelja - erythema migrans, uz moguću pojavu opštih simptoma i znakova infekcije, mogu da ukažu na nju.

Ti znakovi su povišena telesna temperatura, glavobolja, bolovi u zglobovima i mišićima, uvećane lokalne limfne žlezde. Izuzetno je važno početi sa lečenjem što pre primenom pravilne terapije pod kontrolom ordinirajućeg lekara, dermatologa ili infektologa. Lekaru je neophodno obratiti se i ako neko ima nejasne simptome i znake posle uboda krpelja - kažu u Saveovalištu za lajmsku bolest u gradskom Zavodu za javno zdravlje.

Prema podacima Savetovališta za lajmsku bolest Gradskog zavoda za javno zdravlje, koje je otvoreno 1987. godine, do kraja 2017. godine od ove bolesti obolelo je skoro 6.400 stanovnika Beograda. Karakteristično crvenilo na mestu uboda krpelja (Erythema migrans) imalo je oko 78 odsto obolelih. Bolest se završila u prvom stadijumu u 68,8 odsto, a razvoj drugog i trećeg stadijuma je utvrđen u 20,1 i 4,3 odsto obolelih.

Asimptomatsku infekciju imalo je 6,8 odsto osoba. Među obolelima drugog i trećeg stadijuma podjednako su učestala oštećenja zglobova i nervnog sistema, a najmanje srca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.