TRUDNOĆA MOŽE BITI VEOMA LAKA: Ukoliko ti je prva trudnoća zadala muke, EVO šta MORAŠ URADITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRUDNOĆA MOŽE BITI VEOMA LAKA: Ukoliko ti je prva trudnoća zadala muke, EVO šta MORAŠ URADITI!

Osećaćeš se mnogo bolje!

Od dobre fizičke kondicije zavisi čak i tok porođaja. Da bi se lakše porodile, lekari trudnicama savetuju, pored psihičkih i fizičke pripreme.

Sa vežbama može da se počne već u prvim mesecima trudnoće, i da se vežba sve do pred porođaj, samo u sporijem tempu. Pre početka svake rekreacije osnovno je da se potraži savet od lekara koji vodi trudnoću.

Važno je da se vežbe izvode polako, u položaju maksimalne istegnutosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trebalo bi se zadržati od 15 do 30 sekundi.

Bol u leđima pratilac je gotovo svake trudnice. Da biste ga sanirali istegnite leđa tako što ćete spojenim šakama, na vrhovima nožnih prstiju, pokušavati da dohvatite plafon. Ova vežba pored istezanja u isto vreme i jača mišiće leđa.

Najpre, stanite stopalom na jedan kraj elastične trake i rukom povucite drugi do iznad glave. Ponovite i na suprotnu stranu. Zatim, držite traku u visini ramena i povlačite krajeve u stranu. Iz istog položaja jednom rukom držite traku, a drugom povlačite u stranu.

Ponovite suprotno. Ruke sa trakom postavite iznad glave, istovremeno povlačite oba kraja trake. Stavite traku iza leđa i povlačite u stranu. Držite traku iza leđa po dijagonali i povlačite krajeve na suprotnu stranu. Svaku vežbu uradite od 10 do 15 puta.

Sedite na pod, spojite tabane i polako pritiskajte kolena nadole. Ova vežba povoljno utiče na razmekšavanje međice, što je bitno za lagan izlazak bebe. Elastičnost mišića sprečava cepanje međice i omogućava brz oporavak nakon porođaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.