TRI SASVIM JASNA ZNAKA da vas osoba sa kojom pričate LAŽE! Obratite pažnju na ove sitnice koje ih odaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 09:17

TRI SASVIM JASNA ZNAKA da vas osoba sa kojom pričate LAŽE! Obratite pažnju na ove sitnice koje ih odaju

Kada osoba laže, mozak se ubrzano trudi pokušavajući da shvati kako pojedinca da sprovede kroz situaciju, a da ga ne uhvate

Kada neko laže, bilo da je reč o bezopasnoj izmišljotini ili zlonamernoj laži, govor tela se promeni.

Terapeuti i analitičari govora tela navode ključne živčane navike koje mogu da pomognu da uočite lažljivca.

Oči su im prevrtljive

Nečije oči mogu puno da kažu, posebno kada lažu.

- - kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kolin Vener, američka terapeutkinja i savetnica. Oči se ne pomeraju pravolinijski, već jure okolo dok mozak obrađuje informacije. To se zove mikropomeranje i događa se podsvesno, u pokušaju da se izbegne otkrivanje. Lažljivac takođe, može da  sklanja pogled od sagovornika.

Glas im se menja

Još jedna nevoljna reakcija na nervozu koja može da se dogodi kada neko laže je promena glasa. Vener primećuje da je to često karakterisano neobičnim porastom ili padom vokalnog tona.

- Napetost u glasu javlja se kada pokušavate da ne budete uhvaćeni. Visina, glasnoća ili oboje mogu da dožive promenu - kaže ona. Takođe je moguće da se vide promene u načinu na koji osoba govori, poput mucanja, oklevanja ili prebrzog govora.

Nečija usta takođe mogu da postanu suva ili napeta, kao da suzdržava laž, a možete primetiti i da diše pliće nego inače. Sve je to posledica stresa izazvanog laganjem.

Skrivaju ruke

Ako mislite da neko vara, pogledajte njegove ruke, ako ih možete pronaći.

- Neko ko laže može da stisne ruke u šake, stavi ruke u džepove ili da prekrsti ruke - kaže američka terapeutkinja Đina Mari Đarino. Svako od ovih ponašanja ukazuje na napetost u telu i takođe može da bude nesvesna metoda zaštite ili zatvaranja, zbog nelagode koju uzrokuje stres od laganja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.