TRAŽIŠ IDEALNU VENČANICU? Glumica Jelena Govedarica ima predlog za JEDINSTVENE MODELE koji oduzimaju dah!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 15:50

TRAŽIŠ IDEALNU VENČANICU? Glumica Jelena Govedarica ima predlog za JEDINSTVENE MODELE koji oduzimaju dah!

Potraži inspiraciju za nešto drugačije od onoga što si imala priliku da vidiš!

Glumica Jelena Govedarica, postala je zaštitno lice projekta "Venčanica kroz istoriju". 

A post shared by MODELS BY JELENA G (@vedranajelenagovedarica)

- Promenila sam gledanje na venčanicu i sada je gledam kao eksponat svake žene. Prihvatila sam odmah poziv jer mi je zanimljivo da prođem kroz istoriju jedne takve haljine a i zadovoljstvo mi je da moj lik može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da doprinese kvalitetnoj promociji projekta - rekla nam je Govedarica.

- Prvo Udruženje u Srbiji koje se bavi venčanicama i svadbenim običajima, osnovano je 17.avgusta 2020 godine, pod nazivom Udruženje predstavnika salona venčanica Srbije. Ciljevi ovog Udruženja su očuvanje tradicije i običaja vezanih za kulturu venčanja i svadbi kako srpskih, tako i običaja nacionalnih manjina u Srbiji  - kaže Govedarica, a ovo je možda i jedinstvena prilika za sve devojke koje traže idealan model venčanice, da baš sada potraže inspiraciju u nekim od istorijskih modela, kako bi njihova haljina bila jedinstvena.

A post shared by MODELS BY JELENA G (@vedranajelenagovedarica)

Projekat se odnosi na trendove u izradi venčanica od perida Obrenovića.

- Da bi dobili odgovore na ta pitanja, osmislili smo projekat "Venčanice kroz istoriju", od vremena Kneza Miloša do danas. U saradnji sa kostimografom i etnologom, pokušaćemo da dočaramo venčane haljine, s posebnim osvrtom na modele od 1880-1914 godine, gde se vidi ogroman uticaj francuske mode - objašnjava glumica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.