Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 08:00

TOPLA LIMUNADA: Pijte svako jutro pre doručka, za 2 NEDELJE ćete se PREPOLOVITI i zaštititi od VIRUSA

Iako je limunada odličan osvežavajući letnji napitak, limun konzumiramo i zimi uz vruću limunadu

Kog voća se prvog setite kad pomislite na vitamin C? Sigurno je većina od vas pomislila na - limun.

Ostatak je odabrao slađu varijantu, narandžu. I upravo je limun voće koje će vam se prvo naći pri ruci kad osetite prehladu, grip i druge poteškoće s sinusima i disajnim putevima. Šta učiniti s limunom, osim da ga iscedite u čaj? Napravite toplu limunadu!
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vitamin C iz limuna će pomoći zdravlju, ali i biti podrška gubljenju viška kilograma. Topla limunada koju popijete ujutro, na prazan želudac, ima dodatne prednosti: pomaže probavnom sistemu, olakšava izbacivanje toksina iz organizma, pomaže u problema sa zatvorom (konstipacijom) i dijarejom, optimizirajući rad creva.

Vitamin C doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju nervnog i imunološkog sistema, posebno tokom i nakon intenzivnog treninga.

Uz to što doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zubi, vitamin C utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti, što je veoma važno za osobe koje redovno i naporno vežbaju.

Budući da jača imuni sistem, redovna konzumacija tople limunade može sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija i bubrežnih i žučnih kamenaca.

Za jaču pripremu i veću zaštitu od virusa dodajte i đumbir i beli luk

Treba vam:

- 4 neoljuštena limuna.

- đumbir dugačak oko 4 centimetara ili dve kašičice narendanog.

- Četiri velike glavice belog luka

- 2 litra vode

Priprema:

Dobro operite četiri limuna a onda ih naseckajte na manje komadiće. Oljuštite beli luk i stavite ga u blender zajedno sa limunovima i đumbirom. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Onda to prebacite u tiganj, pomešajte sa vodom i ne prestajte da mešate dok ne proključa. Kada proključa, ostavite da se prohladi, pa nakon što tečnost ocedite stavite je u staklenu teglu.

Upotreba:

Popijte čašu svakog jutra pre doručka, a onda po čašu nakon svakog obroka. Možete ovo ponavljati dve do tri nedelje, sa obaveznim odmorom od sedam dana nakon svake nedelje. Već posle par dana bićete vidno odmorniji i bolje ćete se osećati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.