TOPI SE U USTIMA: Ovo je najprirodniji način da OMEKŠATE MESO, zaboravite na začine i marinade!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 12:11

TOPI SE U USTIMA: Ovo je najprirodniji način da OMEKŠATE MESO, zaboravite na začine i marinade!

Jedna voćka je u pitanju

Svaki zalogaj će vam se prosto topiti u ustima, a nećete morati da udarate čekićem šnicle.

Uz to, u pitanju je najprirodniji mogući metod!

Postoje tri načina se meso omekša:

Upravo je ovaj treći metod najmanje poznat, što je pomalo nepravedno jer je veoma efikasan. Tako što tokom vremena enzimi postepeno razlažu tkivo dolazi do promene strukture vlakana mesa, što je potpuno prirodan proces za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je normalno potrebno oko tri nedelje.

Međutim, možete uživati u svežem mesu koje je omekšalo uz pomoć enzima za mnogo kraće vreme - uz malu asistenciju prirode!

U pitanju je kulinarski trik koji nije još uvek stekao veliku popularnost, a vrhunski kuvari se kunu u njega: omekšavanje mesa uz pomoć kivija.

Naime, kivi sadrži aktinidain, enzim koji ovu voćku čini jedinstvenom, a on deluje kao što razbija proteine i vezivna tkiva u mesu bez udaranja. Postoje dva načina da omekšate meso kivijem - korom ili mariniranjem:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.