Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 09:32

"TEŠKO JE BOLESNA! Sara Fergunson UPOZORILA sve ŽENE, ovo je signal za hitnu reakciju

Sara Ferguson se oporavlja nakon operacije u krugu svoje porodice.

Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, podvrgnuta je operaciji, nakon što su joj dijagnostifikovali rak dojke. Na žalost, ovo je najčešće dijagnostikovano maligno oboljenje žena. Međutim, zahvaljujući nesalomivom duhu i pravovremenoj dijagnostici moguće je pobediti ovu opaku bolest, što nam potvrđuje i princeza Sara.

Sara Ferguson je nedavno otkrila da boluje od raka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dojke, što je saznala nakon rutinskog pregleda mamografije. 

Njen portparol je rekao:

- Rečeno joj je da mora da se podvrgne operaciji i ona se sada uspešno oporavlja. Lekari su joj rekli da je prognoza dobra. Dobila je najbolju medicinsku negu i sada se oporavlja sa svojom porodicom, rekao je.

Zbrinuta je u bolnici King Edvard VII u centru Londona, u bolnici koja brine o zdravlju mnogih članova kraljevske porodice.

Sara je uoči operacije gostovala u podkastu "Tea Talk" gde je otkrila važnost redovnog pregledanja i prevencije. Takođe, priznala da nije nameravala da ode na pregled, ali ju je sestra ipak naterala na to. Sada je vrlo zahvalna na dijagnozi i činjenici da ima dovoljno vremena da reaguje pre nego što rak postane još opasniji.

- Želim da svaka osoba koja sluša ovaj podkast ode i bude proverena, rekla je ona i dodala:

- Shvatam ovu situaciju kao pravi poklon za sebe i obavezu da promenim svoj život, da negujem sebe, rekla je vojvotkinja i dodala da će "prestati da pokušava da popravi sve ostale" i početi da "sebe shvata ozbiljno".

Sara je rekla da nema izbora, da mora da prođe kroz operaciju i mora da bude zdrava i jaka. U saopštenju za javnost je njen portparol je izrazio vojvotkinjinu "ogromnu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružilo podršku poslednjih dana".

Vojvotkinja je i inače uključena u aktivnosti osvešćivanja o nužnosti vođenja brige o zdravlju žena. Ona je pokroviteljka "Teenage Cancer Trust", a govorila je i na svečanosti za borbu protiv raka dojke 2019. godine, a 2021. je posetila kliniku u Poljskoj kako bi se pozabavila problemom oporavka žena nakon mastektomije.

Podsetimo, Sara je bila udata za princa Endrua, sina pokojne kraljice Elizabeti II. Par se razveo još 1996. godine, nakon 10 godina braka, ali ostali su u veoma dobrom i bliskom odnosu. Iako su pravno rastavljeni, nastavili su da žive zajedno na imanju u Vinzdoru.

Sara i Endru imaju dve ćerke, princezu Beatris (34) i princezu Eugenie (33) i troje unučadi.

Sara u svom podkastu često govori o svojoj porodici i kako se tokom godina borila sa usmaljenošću i neprihvatanjem. U nedavnoj epizodi govorila je o njenom prijateljstvu sa princezom Dajanom, te se poistovetila sa njom, jer su obe bile usamljene i izopštene. Rekla je da joj je Diana rekla da zna kako je biti ostavljen u uglu sobe, te da se sa tim osećanjem borila ceo život.

- I ja znam taj osećaj kada ljudi ne žele da razgovaraju sa tobom. Oni su te i pre toga osudili i potpuno odbacili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Teško je bolesna: Vojvotkinja od Jorka upozorava sve žene na važnost prevencije

Izvor: B92, 29.Jun.2023, 08:28

Sara Ferguson se oporavlja nakon operacije u krugu svoje porodice.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.